• Reklam

Manisa'daki Gülpınar Göleti su tutmaya başladı

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde 4 yıl önce inşa edilen ve kuraklık nedeniyle su tutmayan Gülpınar Göleti, aşırı yağışların ardından su tutmaya başladı. Yağmurla birlikte taşan Carta Deresi'ndeki sular gölete ulaştı.

Manisa'daki Gülpınar Göleti su tutmaya başladı
05 Haziran 2022 - 18:52 - Güncelleme: 05 Haziran 2022 - 18:54

Alaşehir Gülpınar Mahallesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaklaşık 4 yıl önce inşa edilen Gülpınar Göleti ilk kez su tuttu. Aşırı yağışlar nedeniyle taşan Carta Deresi'ndeki sular gölete ulaştı. Suların gölete ulaşmasını bölgedekiler büyük sevinçle karşıladı. Yaklaşık 4 yıldır bu anı beklediklerini dile getiren Gülpınar Mahallesi Muhtarı Kazım Girgin, "Arazilerimizin sulanması için DSİ tarafından yaklaşık 4 yıl önce inşa edilen sulama göletine kuraklık nedeniyle su birikmedi. Son günlerde aşırı yağışların bir sonucu olarak Carta  Deresi'nden taşan sular gölete akmaya başladı. Suyun gölete ulaşması bizim için milat oldu. Mahalle sakinleri olarak hep birlikte gölete koşup, suyun gölete gelişini izledik" dedi.

Temelden yüksekliği 25 metre ve 650 bin metreküp hacimli olarak inşa edilen göletin, tam kapasitede bin dekar araziyi sulayabileceği öğrenildi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum