Manisa'da yapıları denetleyecek inşaat mühendislerine eğitim

    MANİSA'nın 17 ilçesindeki 600 bin bağımsız birimden oluşan yapıları depreme uygunluk ve sağlamlık açısından denetleyecek olan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Celal Bayar Üniversitesi, bu doğrultuda çalışmalara başladı.

    Manisa'da yapıları denetleyecek inşaat mühendislerine eğitim
    13 Mart 2023 - 15:21 - Güncelleme: 13 Mart 2023 - 15:22

    Manisa'daki 17 ilçede 600 bin yapının depreme dayanıklılık testi için iş birliği protokolüne imza atan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Manisa'da yer alan yapı stokunun depreme dayanıklılığının araştırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Yürütülen program kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan İnşaat Mühendisleri ve İnşaat Teknikerleri ile İnşaat Mühendisleri Odası üyelerine yönelik eğitim başlatıldı. 3 gün sürecek eğitimlerde depreme dayanıklı yapı tasarım kuralları, Türkiye bina deprem yönetmeliği, deprem yer hareketi düzeyleri ve deprem tasarım sınıfları gibi konularda katılımcılara bilgiler verilecek. Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nde gerçekleştirilen eğitime Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ünsel Gökçe, İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Halil Nohutcu ve Doç. Dr. Mehmet Bakır Bozkurt da katıldı.

    'MANİSA İÇİN ÇOK GÜZEL BİR ŞEY YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR'

    Eğitim öncesinde konuşma yapan Prof. Dr. Ali Demir, katılımcılara bilgi verdi. Prof. Dr. Demir, "Böyle bir gruba ilk defa bu kadar uzun ve önemli bir eğitim veriliyor. Manisa için çok güzel bir şey yapmaya çalışıyoruz" dedi.

    Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ünsel Gökçe de katılım sağlayan inşaat mühendis ve teknikerlerine teşekkür edip, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç'ın imzaladığı protokolü takip etmişsinizdir. Onun akabinde çok çabuk hız aldık. Eğitimleri inşallah başarıyla tamamlarsınız ve Manisa için bir şeyler yapmış oluruz" dedi.(DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum