• Reklam

Manisa'da akıllı durak sayısı 18'e çıkarılıyor

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile Manisa Ulaşım Hizmetleri Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MANULAŞ) Genel Müdürlüğü, il merkezindeki akıllı durakların sayısının arttırılması için çalışma başlattı. Akıllı durak sayısı 18'e çıkarılırken, uygulamayla toplu taşıma kullanımının daha verimli ve pratik hale getirilmesinin sağlanacağı belirtildi.

Manisa'da akıllı durak sayısı 18'e çıkarılıyor
10 Temmuz 2023 - 13:26 - Güncelleme: 10 Temmuz 2023 - 13:27

Akıllı durak çalışmaları ile ilgili MANULAŞ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından akıllı ulaşım sistemleri alanında ilimizin gelişimi için ilk aşamada şehir merkezinde başlatılan akıllı durak uygulaması ile toplu taşıma kullanımının daha verimli ve pratik hale gelmesi sağlanacaktır. Yazılımı Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve MANULAŞ tarafından kurulumu yapılan akıllı duraklar sayesinde vatandaşlar, durağa yaklaşan toplu taşıma araçlarının; hat numarası, hat adı, kalan durak ve süre bilgilerini, Manisa Büyükşehir Belediyesinin duyuru ve haberleri gibi konularda güncel bilgilere ulaşabilecektir" denildi.

Açıklamada yeni akıllı duraklar ise Ulupark, Kültür Sitesi, Şeyh Fenari Camii, Sultan Camii, Eski Devlet Hastanesi, Magnesia AVM, Kentpark, Şoförler Cemiyeti, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi, 23 Nisan İlköğretim Okulu olarak sıralandı.

Açıklamada ayrıca, Uncubozköy duraklarında kurulumu yapılan akıllı durakların sayısı test işlemlerinin tamamlanması sonrasında 18'e çıkarılacağı belirtilip, "Ayrıca vatandaşlarımız Android ve İOS markette bulunan Manisa Kart uygulamasında bulunan Akıllı Durak sekmesi ile tüm il genelinde bulunan duraklara yaklaşan otobüs bilgilerine ulaşabilecektir" ifadelerine yer verildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum