Manisa'da 18 milyon liralık atıksu arıtma tesisi yatırımı

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün Kırkağaç ilçesine bağlı İlyaslar Mahallesi'ne kazandıracağı ve 18 milyon TL yatırım bedeline sahip olan atıksu arıtma tesisi yükseliyor.

    Manisa'da 18 milyon liralık atıksu arıtma tesisi yatırımı
    05 Temmuz 2023 - 12:27 - Güncelleme: 05 Temmuz 2023 - 12:28

    MASKİ Genel Müdürlüğü'nün Kırkağaç ilçesine bağlı İlyaslar Mahallesi'ne kazandıracağı atıksu arıtma tesisi yükseliyor. 2 bin 500 eşdeğer nüfusa hitap edecek olan atıksu arıtma tesisi yatırımının maliyeti ise 18 milyon TL. Tesiste günlük 300 metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirilecek. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde 17 ilçede dur durak bilmeden çalıştıklarını ifade ederek, "Manisa'mızın geleceğini korumak için atılan en önemli adımların başında atıksu arıtma tesisleri geliyor. Biz de İdare olarak bu konuda önemli yatırımlara imza attık, atmaya da devam ediyoruz" dedi.

    MUHTAR'DAN ERGÜN'E DAVET

    Mahalle Muhtarı Faruk Yayla ise "Yürütülen çalışmalardan çok memnunuz. Geçtiğimiz yıllarda atıksu konusunda ciddi sıkıntılar yaşadık. Mahallemiz içerisinden ve tarım arazileri içinden geçen deremizin kokusundan arazilerimizde duramaz hale gelmiştik. Şükürler olsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın girişimleriyle mahallemize atıksu arıtma tesisi kazandırılıyor. İnşallah iki ay gibi bir süre zarfında çalışmalar tamamlanacak" diye konuştu.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum