Manisa Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiasına inceleme

    İçişleri Bakanlığı, Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP'nin tek büyükşehir belediyesi olan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yaşandığı öne sürülen yolsuzluk iddiaları için soruşturma izni verdiği bilgisi yayıldı..

    Manisa Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiasına inceleme
    08 Mayıs 2021 - 00:57 - Güncelleme: 08 Mayıs 2021 - 15:31
    İçişleri Bakanlığı, MHP'nin tek büyükşehir belediyesi olan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığına ve bazı yöneticilerin görevi kötüye kullandığına ilişkin soruşturma başlatılmasına izin verdiği yönünde sosyal medyada paylaşımlar yer aldı.
    Soruşturmanın, Manisa Geri Dönüşüm Üretim A.Ş üzerinden Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin aylık 1 milyon TL kamu zararına uğratıldığı iddiasını taşıdığı öne sürüldü. CİMER'e ve savcılığa yapılan ihbar ve başvurular sonrası bu kararın alındığı iddia edildi.



    Manisa'nın en büyük yatırımları arasında gösterilen ve 2016 yılında MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından açılışı gerçekleştirilen Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin işletmesini ihaleyle alan Manisa Geri Dönüşüm Üretim A.Ş'nin sahiplerinden Hacı Nuh Kaya'nın Manisa Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün hakkında ortaya attığı iddialar kentte şok etkisi yaratmıştı.


    Hacı Nuh Kaya CİMER'E de başvurdu.

    İddiaya göre Hacı Nuh Kaya, Manisa Geri Dönüşüm Üretim A.Ş'nin 29 yıl işletme hakkı aldığı tesisin, 10 günlük cirosu karşılığı baskıyla Kent Enerji A.Ş'ye devrettirildiğini belirtiyor. Ayrıca Kaya, bu şirketin gizli ortağının da belediye başkanı olduğunu iddia ediyor.


    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün

    İŞTE CİMER'E VERİLEN DİLEKÇE










    YORUMLAR

    • 0 Yorum