Malatya'da 5.6'lık deprem! Yıkılan binalar var

    Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi... Deprem sonrası bazı binaların yıkıldığı öğrenildi. AFAD Başkanı, "Ekiplerimiz teyakkuz halindedir" açıklamasını yaptı.

    Malatya'da 5.6'lık deprem! Yıkılan binalar var
    27 Şubat 2023 - 12:40 - Güncelleme: 27 Şubat 2023 - 12:59
    Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen illerden Malatya'da yeni bir sarsıntı yaşandı... Büyük depremlerin ardından sık sık artçılarla sarsılan Malatya, bu kez 5.6 ile sallandı. 

    Saat 12.04 sıralarında merkez üssü Yeşilyurt olan depremin derinliği 6.9 olarak ölçüldü.  Yaklaşık 650 bin kişinin büyük depremler sonrası ayrıldığı kentte bu son depremle birlikte hasarlı olan bazı binaların yıkıldığı belirtildi. 
    Kandilli Rasathanesi, büyük paniğe neden olan depremin şiddetini 5.5, derinliğini ise 5 olarak duyurdu. 

    AFAD Başkanı: Ekiplerimiz teyakkuz halinde
    AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem sonrası bir açıklama yaptı. Sezer, “Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.” dedi.

    Yeşilyurt Belediye Başkanı: Can kaybı yok
    Habertürk canlı yayınına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ağır hasarlı bazı binaların yıkıldığını doğrulayarak, "Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok. Yeşilyurt ilçesinde 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık." dedi. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum