'Mahallede Dayanışma Var' projesiyle buz pistinde buluştular

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin dezavantajlı çocukların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği 'Mahallede Dayanışma Var' projesi kapsamında 200 gönüllü genç ile 100 kardeş Aşık Veysel Buz Pisti'nde bir araya gelip, keyifli vakit geçirdi.

    'Mahallede Dayanışma Var' projesiyle buz pistinde buluştular
    11 Aralık 2022 - 13:38 - Güncelleme: 11 Aralık 2022 - 13:39

    'Mahallede Dayanışma Var' projesiyle gençlerin hayatına dokunan Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü tarafından gönüllülerle kardeşleri buluşturmayı sürdürüyor.

    Konak Ballıkuyu, Bornova Çamkule ve Buca Göksu mahallelerinde yaşayan 100 kardeş ile 200 gönüllü, Aşık Veysel Buz Pisti'nde ilk defa paten kaymanın keyfini çıkardı. Gönüllülerin destekleriyle buz pistinde zaman geçiren çocuklar doyasıya eğlendi. 19 Kasım'da başlayan proje kapsamında gönüllüler ve çocuklar tiyatrodan Doğal Yaşam Parkı gezisine, Körfez turundan mahalle etkinliklerine kadar birçok programda bir araya gelecek. Ayrıca projede ailelere ve çocuklara uzman psikologlar ve çocuk gelişimi uzmanları tarafından akran zorbalığı ve benzeri çocuk gelişimi eğitimleri veriliyor.  Bornova Çamkule bölgesindeki gönüllülerden Dilay Bayrav, "Çocuklar şu an çok mutlular. Hatta dün gece uyuyamadıklarını söylediler. Dezavantajlı bölgede yaşayan çocuklar önceliğimiz" dedi. Çocuklar ise çok eğlendiklerini ve bir daha gelmek istediklerini söyledi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum