• Reklam

Maden sektöründen Z kuşağına burs

EGE Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, üniversitede maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliklerinden birini tercih eden öğrencilere maden sektörünün 'Cevherimiz Sensin' projesi kapsamında asgari ücret tutarında burs verileceğini söyledi. Alimoğlu, bu dört mühendislikten birini seçen gençlere madencilik sektörü olarak başarılı bir kariyer vaat ettiklerini de kaydetti.

Maden sektöründen Z kuşağına burs
21 Temmuz 2023 - 13:26 - Güncelleme: 21 Temmuz 2023 - 13:36

Maden sektörü; maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliklerini seçen başarılı gençlere asgari ücret tutarında burs veriyor Bu yıl üniversite sınavına giren 3 milyonun üzerinde genç sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih sürecine girdi.

'Cevherimiz Sensin' diyerek başarılı gençleri maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliklerinden birini tercih etmeye davet eden maden sektörü gençlere asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi teklif ediyor.

Ticaret Bakanlığı'nın onayıyla, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu bünyesindeki ihracatçı birliklerinin omuz verdiği burs programıyla Z kuşağının üniversitedeki tercihlerinin maden sektörünün ihtiyaç duyduğu mühendisliklerden yana kullanmalarının sağlanması hedefleniyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, gençlerin 4 mühendislikten birini tercih etmeleri durumunda madencilik sektörü olarak başarılı bir kariyer vaat ettiklerini dile getirdi.



'HEDEF, MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE KATMA DEĞERİ ARTIRMAK'

2022 yılında 6,5 milyar dolar ihracata imza attıklarını, toplamda Türkiye'ye 60 milyar dolarlık bir katma değer kazandırdıklarına dikkati çeken Alimoğlu, "Cevherimiz Sensin Projesi'nde; İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ile güç birliğine gittiklerini, başarılı gençlerin madencilik sektöründe kilit konumdaki 4 mühendislikten birini tercih etmesi durumunda madencilik sektörünün Türk ekonomisine sağladığı katma değerin ve ihracatın katlanarak artacağına inanıyoruz" dedi.
Hayatın her alanında madenlerin yoğun bir şekilde kullanıldığını aktaran Alimoğlu, "Yeraltı zenginliklerimizi sürdürülebilir şekilde insanlığa kazandırma çalışmalarımızda gençlerimiz mezun olduktan sonra hemen istihdam edilerek, üretim tesislerinde çalışarak saha deneyimini kazanıp sektörümüzü daha da ileri taşıyacaklar. Gençler, yeni bir madencilik anlayışıyla AR-GE çalışmalarıyla madencilik sektörümüzü kalkındıracaklar. Fabrikalarımızda ya da kendi açacakları fabrikalarda ve işletmelerde Türk madencilik sektörünün çıtasını yükseltmelerini umut ediyoruz. Genç mühendisler, sektörümüzün 15 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşma yolculuğunu hızlandıracaklar" diye konuştu.

BURSU KİMLER ALABİLECEK?

Burstan, YKS sonucuna göre ilk 65 binde yer alan ve İstanbul ile Ankara'da bulunan üniversitelerin ilgili bölümlerine yerleşen adaylar yararlanabilecek.
İlk 50 binde yerleşen adaylar net asgari ücret tutarı kadar (2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı için 11 bin 402 lira 32 kuruş), 50 bin 1 - 65 bin arasında yerleşen adaylara net asgari ücret tutarının 1/2'si kadar (2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı için 5 bin 701 lira 16 kuruş), ilk 250 binde yer alan ve İstanbul ile Ankara haricindeki illerde bulunan üniversitelerin ilgili bölümlerine yerleşen adaylardan; ilk 100 binde yerleşen adaylar net asgari ücret tutarı kadar (2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı için 11 bin 402 lira 32 kuruş); 100 bin 1 - 150 bin arasında yerleşen adaylar net asgari ücret tutarının 2/3'ü kadar (2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı için 7 bin 601 lira 54 kuruş) 150 bin 1 - 250 bin arasında yerleşen adaylar net asgari ücret tutarının 1/3'ü kadar (2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı için 3 bin 800 lira 77 kuruş) bursa hak kazanacak.
'Cevherimiz Sensin' burs programıyla ilgili detaylı bilginin 'www.cevherimizsensin.com' adresinden alınabileceği bildirildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum