• Reklam

Maden ocağında patlama! 49 işçi mahsur kaldı

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde, yeraltında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Maden ocağında patlama! 49 işçi mahsur kaldı
14 Ekim 2022 - 20:48

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18.45 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi.

Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Patlama sırasında maden ocağında 16.00-00.00 vardiyasında çalışan 87 işçinin olduğu bildirildi..

Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, yaptığı ilk açıklamasında bir patlama olduğunu, patlamanın neden kaynaklı olduğunun henüz net olmadığını söyledi.

Valilikten yapılan açıklamada "Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sularında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır" denildi. 

Maden ocağında patlama nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ve İçişleri Bakanı Soylu Bartın Amasra'ya gidiyor.

Bartın Valisi'nden açıklama

Öte yandan konuya ilişkin açıklama Bartın Valisi Nurtaç Arslan tarafından yapıldı.

Vali Arslan açıklamasında; bir patlama olduğunu, patlamanın neden kaynaklı olduğunun henüz net olmadığını belirtirken "Yer altında mahsur kalan işçiler var" açıklamasında bulundu.

Yer altında 49 işçi bulunuyor

Ayrıca Bartın Valisi Nurtaç Arslan, canlı yayında olaya ilişkin açıklama yaptı.

Bartın Valisi, "Arama kurtarma çalışmaları çok sayıda ekiple devam ediyor. Eksi 300 kotunda 44 kişi, eksi 350 kotunda 5 kişi var. 8 kişi de kendi imkanlarıyla kurtarıldı." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum