M&A Clinic, Muğla'dan Ege'ye şifa dağıtıyor

    Microsurgery Aesthetics Clinic’te (M&A Clinic) Muğla’da mikrocerrahi yöntemlerle hastalara şifa oluyor.

    M&A Clinic, Muğla'dan Ege'ye şifa dağıtıyor
    31 Ocak 2021 - 17:01
    2015 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalını kurarak ağırlıklı olarak estetik cerrahi ağız, yüz ve çene cerrahisi yapan Doç. Dr. Mehmet Altıparmak, 2018 yılında TÜBİTAK bursu ile mikrocerrahi ve lenfödem tedavisi üzerine çalışmalar yapmak üzere Güney Kore’ye gitti.
    Dünyaca ünlü mikrocerrah Prof. JP Hong ile beraber doku nakilleri üzerinde araştırma yapan Doç. Dr. Mehmet Altıparmak, Türkiye’ye döndüğünde özellikle el ve ayak yaralanmalarının, parmak kopmalarının, diyabetik yaraların, meme kanseri sonrasında meme onarımlarının ve çeşitli nedenlerle oluşan açık yaraların onarımları üzerinde yoğunlaştı. 



    Altıparmak, ülkesine döndüğünde korona tedbirlerinin sebep olduğu ekonomik etkilere ve üretime dair sorunlara kayıtsız kalamayıp, üniversiteden ayrılarak sağlık turizmine ağırlık vermek istedi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde binlerce başarılı mikrocerrahi ameliyatın ardından kendi kliniği ile şifa dağıtmak amaçlayan Doç. Dr. Mehmet Altıparmak, Özellikle Ege bölgesindeki mikrocerrahi ve estetik alanındaki ihtiyacın karşılanmasını, sağlık turizmi ile birlikte bölgenin gelişimine katkı sağlamayı hedefledi. Altıparmak, Muğla’da açtığı Microsurgery Aesthetics Clinic’te (M&A Clinic) mikrocerrahi yöntemlerle hastalara şifa oluyor. Klinikte local ameliyatlar da dahil botoks, dolgu, gençlik aşısı, PRP Mezoterapi gibi işlemler özenle yapılıyor. 



    Doç. Dr. Mehmet Altıparmak, Türkiye’nin en yüksek yaş ortalamasına sahip olan Aydın ve Muğla illerinde diyabete bağlı ayak yaralarının ve kanser cerrahisi sonrasında gelişen lenfödem hastalığının yaygın olduğuna dikkat çekti. Bu hastalıkların tedavisinin iyi bir ekip ile yapılması gerektiğini belirten Doç. Dr. Mehmet Altıparmak “Muğla bölgesinin bu ihtiyacını tamamlamak istedik. Dünyada henüz tam anlamıyla bilinmeyen Lenfödem hastalığı ve cerrahisi ‘süper mikrocerrahi’ adında yeni bir konsepti içeriyor. Muğla’da rahatlıkla yapılabilen Lenfödem tedavisine Türkiye’nin her bölgesinden rağbet ediliyor. Muğla Merkez’de açılan kliniğe tüm halkımız davetlidir” dedi. 

    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • Abdurrahman BAKAR
      2 yıl önce
      Dr.Mehmet altıparmak'a binlerce teşekkür ederim. Gecen sene Kendisi bacağımın kesilmesini ve kısa kalmasını önledi. Ayrıca güler yüzlü ve güven veren tavırlarıyla kendisine minnet ve saygı duyuyorum. İyi ki varsınız.