• Reklam

Liselilerden depremzede besicilere destek: Hayvan yemliği

İZMİR'in Aliağa ilçesindeki HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından varilden yapılan 400 adet hayvan yemliği deprem bölgesine gönderildi. Okul müdürü Mehmet Murat deprem felaketi sonrası yardım seferberliğine katkıda bulunmak için farklı ihtiyaçları araştırdıklarını ve bölgedeki besi hayvanlarının bakımı için hayvan yemliği hazırladıklarını söyledi.

Liselilerden depremzede besicilere destek: Hayvan yemliği
22 Şubat 2023 - 20:17 - Güncelleme: 22 Şubat 2023 - 20:18

HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, iki gün vardiyalı çalışarak deprem bölgesine gönderilmek üzere hayvan beslenme kapları yaptı. Deprem felaketi sonrası duyarlılık gösteren Metal Teknolojileri alanı öğretmen ve öğrencileri, 400 adet hayvan yemliği üretip depremin vurduğu Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gönderdi.



Hayvanlar için su kabı ve yemliklerin yanı sıra farklı ihtiyaçlarda da kullanılması için metal kovalar hazırlayıp bölgeye gönderdiklerini kaydeden Okul Müdürü Mehmet Murat, "Ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sonrası yüce milletimizin göstermiş olduğu yardım seferberliğine katkıda bulunmak için farklı ihtiyaçların neler olabileceğini düşünürken Aliağa Kaymakamımız Zekeriya Güney'in bize vermiş olduğu fikre dayanarak deprem bölgesindeki besi hayvanlarının bakımı için hayvan yemliği için çalışmalara başladık. Bu çalışmalar deprem felaketi üzerine ilk defa yapıldı. 30 öğrencimiz ve 6 öğretmenimiz iki gün gece ve gündüz çalışmışlardır. Yine çeşitli ihtiyaçlarda kullanılması için metal kovalar üretilmiş ve bölgeye gönderilmiştir" dedi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum