Lise öğrencisinden PCR cihazı

    Lise öğrencisi Recep Görkem Akandere evde kurduğu atölyesinde parçalarını kendi hazırlayıp yazılımını yaptığı korona virüs testlerinde kullanılan PCR cihazı üretti.

    Lise öğrencisinden PCR cihazı
    10 Eylül 2021 - 11:55
    Kütahya Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi olan Recep Görkem Akandere ailesinin desteğiyle evin bir odasını atölyeye çevirdi. Evdeki 3D yazıcı ile kendi tasarladığı parçaları birleştirerek 2 bin liraya PCR cihazı üreten Akandere, testlerin doğruluğu için de Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne başvurdu. Akandere'nin başvurusu üzerine Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde işlenmiş numuneler üzerinde karşılaştırmalı yapılan testlerde 2 bin liraya imal edilen PCR cihazının doğru sonuçlar verdiği rapor edildi. İki cihaz karşılaştırıldığında aynı sonuçları aldıklarını belirten Recep Görkem Akandere, "Ürettiğim cihaz piyasadaki diğer cihaza göre yarım saat erken sonuç verdi. Sıcaklık kontrol hassasiyeti daha yüksek. Algoritma sayesinde zamandan tasarruf ediyoruz" dedi. 

    Üniversitede iki akademisyenin gözetiminde üzerinde daha önce çalışılıp test sonucu alınmış numuneler Recep Görkem Akandere'nin ürettiği PCR cihazında test edildi. 


    YORUMLAR

    • 0 Yorum