• Reklam

Liposuction nedir? Yöntemleri nelerdir?

Liposuction fiyatları son dönemlerde en çok merak edilen konular arasında yer alır. Fazla kiloların beraberinde getirdiği kilo problemleriyle beraber bölgesel olarak yağlanmalara sahip olan kişilerin başvurduğu bir uygulamadır. Bu cerrahi yöntemin bir diğer adı ise liposuctiondır.

Liposuction nedir? Yöntemleri nelerdir?
27 Mart 2023 - 11:47
Liposuction uygulaması geçmiş yıllardan günümüze kadar uzanan bir yağ aldırma uygulaması olup, bölgesel yağlanmalardan kurtulamayan kişilerin başvurduğu bir uygulamadır. Uygulama için net bir fiyat vermek mümkün değil. Çünkü liposuction fiyatları her sene güncellenmektedir.
Liposuction Nedir?
Yağ aldırma uygulaması olarak bilinen liposuction uygulaması, hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan bir vücut yağlanmasıdır. Bir zayıflama ameliyatı değildir. Spor ve diyetle giderilmeyen yağlardan kurtulmak için yapılan bir vücut şekillendirme uygulamasıdır. Karın, basen, kalça, bacak, ense ve gıdı gibi bölgeleri şekillendirmek için başvurulan bir cerrahi operasyondur. Operasyon sonrası günlük yaşantıya dönme süresi oldukça kısadır. Anestezi altında yapılır.
Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?
Vücutta biriken, sporla ve diyet yapılmasına rağmen kurtulamayan vücuttaki yağlanmaların cerrahi bir müdahale ile dışarı atılması işlemine denir. Sık sık kilo alıp, veren kişilerde ve hamilelik sonrası meydana gelen yağlanmalar kalıcı olduğu söylenemez. Zira hamilelik dönemi sonrasında meydana gelen sarkmalar ve selülit gibi durumlarda liposuction yöntemiyle gidermek mümkündür. Kısa sürede yağlanmalardan kurtulmak isteyenlerin başvurabileceği bir vücut estetik uygulamasıdır.
Liposuction Yöntemleri Nelerdir?
Birçok liposuction uygulama yöntemi mevcuttur. Hastanın ihtiyacı olan uygulama yöntemi seçilir. Yöntemler ise şu şekildedir; Vakum yardımlı, ultrasonik, su yardımı ve güç yardımlıdır.
Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?
Uygulama sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlarında olduğu gibi de öncesinde de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Liposuction uygulaması diyet ve sporla giderilmeyen ve kısa süre içerisinde olumlu sonuç alıp, vücuttaki fazla yağlardan kurtulmaya yarayan bir estetik uygulamasıdır. Uygulama alanı geniştir. Basen, karın, kalça, yüz, gıdı, boyun ve meme gibi bölgelerdeki yağlanma sonucu devreye girer.
Ameliyat öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar ise şu şekildedir; Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalıdır. Kan sulandırıcı ve vitamin ilaçları içilmemelidir. Hastanın herhangi bir sağlık problemine bağlı olarak kullandığı bir ilaç varsa uzman hekimlere başvurmadan bırakılmamalıdır. Herhangi bir sağlık sorunu varsa da bu durum doktorlar ile paylaşılmalıdır.
Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
Liposuction uygulama öncesi ne kadar önemli ise sonrası da bir o kadar önemli bir süreçtir. Bir zayıflama ameliyatı değildir. Vücut şekillendirme uygulamasıdır. Ameliyat sonrası hastaya korse giydirilir. Doktorun verdiği süre kadar da kullanılmalıdır. Yürüyüş gibi spor egzersizleri yapılabilir. Ancak sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalıdır. Ameliyat sonrası güneşe çıkılabilir. Hiçbir sorun teşkil etmez ancak çıkılmaması önerilir. Bol bol dinlenilmesi önerilen bir uygulamadır. Aynı zamanda doktorun tavsiyeleri de uygulanmalıdır. Düzenli olarak da kontrollere gidilmelidir.
Liposuction Kimler Olmalı?
Liposuction yaptırmak isteyenler öncelikle doktorlar tarafından bir ön muayene olması gerekir. 18 yaşından büyük ve belli bir yaşın altında olan kişiler yaptırabilir. Bir zayıflama uygulaması olmadığı için herkesin yaptırabileceği bir uygulama değildir. Obezite ve bazı nedenlere bağlı olarak vücutta oluşan bölgesel yağlanmalardan kurtulmak isteyenlerin başvuracağı bir uygulamadır. Diyet ve spor ile yağlanmalardan kurtulamayan kişiler en son çareyi yağ aldırma uygulamasında buluyor.
Liposuction Fiyatları
Fiyat konusu kendi içinde değişkenlik gösterir. Liposuction fiyatları uygulanacak yöntem ve cerraha bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden bir fiyat aralığı vermek mümkün değildir.
https://www.ekremkeskin.com/liposuction/ bilgi için hemen tıklayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum