Libya'da sel felaketi! 2 bin kişi öldü, 7 bin kayıp

    Libya'da meydana gelen selde 2 bine yakın kişi hayatını kaybederken kayıp sayısı da 7 bine ulaştı.

    Libya'da sel felaketi! 2 bin kişi öldü, 7 bin kayıp
    12 Eylül 2023 - 00:07

    Dünyanın birçok ülkesi kuvvetli yağışlar sonrası sel felaketiyle mücadele ediyor. Bu ülkelerden biri de Libya... İçişleri Bakanı İsam Ebu Zeribe tarafından yapılan açıklamaya göre Derne kentinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle 2 bine yakın kişi yaşamını yitirdi, kayıp sayısı da 7 bine ulaştı.

    Libya'da sel felaketi! Sulara kapılan binlerce kişi hayatını kaybetti

    3 günlük yas ilan edildi

    Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.

    Orta Akdeniz'de etkili olan Daniel Fırtına'sı Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti.

    Libya'nın doğusundaki yetkililer fırtına nedeniyle tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında derslere ara verilmesi, dükkanların kapatılması ve sokağa çıkma yasağını içeren bir dizi önlem almıştı.

    Libya'da sel felaketi! Sulara kapılan binlerce kişi hayatını kaybetti

    Türkiye'den yardım

    Afet ve Acil Durum Yönetimi, (AFAD) Libya'ya yardım için harekete geçti. AFAD'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:
    "11 Eylül tarihinde Libya'nın Beydağ, Şehhat, Derna, Bingazi, Al Marj ve Sousse şehirlerinde yaşanan aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiştir. AFAD Başkanlığımız Libya Hükümeti tarafından yapılan uluslararası yardım çağrısı üzerine Libya'ya 150 su üstü ve su altı arama kurtarma personeli, çadır ve çadır içi malzeme, 2 kurtarma aracı, 4 bot ile jeneratörden oluşan ihtiyaç malzemesi gönderilmesini planlamıştır. Selden etkilenen dost ve kardeş Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletir, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz"

    "Ekip ve ekipman gönderiyoruz"

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sel felaketinin yaşandığı Libya’ya yardım gönderileceğini açıkladı. Bakan Koca, “Libya’da binlerce insanın etkilendiği sel dolayısıyla bakanlık olarak afet bölgesine ekip ve ekipman gönderiyoruz. Tıbbi sarf malzemeleri ve cihazlar, ilaçlar hazırlandı. 11 kişilik UMKE ve UMKE ATAK ekibi bu gece yola çıkıyor. Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum