Güzellik Uzmanı Meral Yağınlı
  • Reklam

Lazer Epilasyon Nedir?

Tüylerden ağrısız, acısız ve kalıcı olarak kurtulmak için uygulanan yöntem hakkında bilgi veren Güzellik Uzmanı Meral Yağınlı, doğru yöntem uygulandığı taktirde hızlı ve güvenilir sonuç alınabileceğini ifade etti.

Lazer Epilasyon Nedir?
08 Ocak 2024 - 14:04 - Güncelleme: 08 Ocak 2024 - 14:39
Lazer epilasyon diğer epilasyon çeşitlerinden farklı olarak kalıcı ve sağlıklı olduğu için tercih sebebidir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan lazer epilasyon, klasik yöntemlere kıyasla acısızdır. Doğru cihazlarla ve uzmanlar tarafından yapıldığında son derece etkili ve zararsızdır. Lazer epilasyonda temel amaç, tüyü değil, kıl kökünü yok etmektir. Lazer ışınlarının kıl köküne uygulanmasıyla tüyün gelişimini sağlayan kök hücrenin fonksiyonu kasıtlı olarak bozulur.



Lazer epilasyon cihazının başlığı tarafından cilde atılan ışınlar ile cilt yüzeyi taranır. Kişinin cildine ulaşan ışınlar melanin adlı tüye rengini veren madde tarafından tutulur. Böylece lazer tarafından iletilen enerji, tüy yüzeyinde ısı enerjisine dönüşür. Tüyden, tüy köküne iletilen ısı, çok kısa süre içinde kıl kökünün tahrip olmasını sağlar.



Diode Lazer ; hem ince hem kalın tüylerin giderilmesinde etkilidir. Cilde tam temas şeklinde atışlar yaptığından soğutucu jel ile birlikte kullanılır. Tüm cilt tiplerinde uygulanan lazer, batık kıl köklerine de etki gösterir. Manuel ayarlama imkanı olduğundan koyu renkli cilt tiplerine de zarar vermeden uygulanabilir.



Lazer epilasyon öncesi dikkat edilmesi gerekenler ;
•       Güneş veya solaryum ile bronzlaşma lazerin etkinliğini azaltır.
•       Lazer epilasyon uygulanmadan bir ay öncesine kadar başka bir epilasyon türü uygulanmamalı ve tüyler uzatılmalıdır.
•       Lazer epilasyona gelmeden bir gün önce jiletle kıllar kesilerek uygulamaya hazır hâle getirilmelidir.



Lazer epilasyon sonrası dikkat edilmesi gerekenler ;

•       Uygulama yapılan bölge kızarık olduğu sürece güneşe maruz kalmamalıdır.
•       Uygulama yapılan alanda çıkan tüylere müdahale edilmemelidir.
•       48 saat güneş koruyucu ile korunmalıdır
•       Yaklaşık 12-24 saat duş alınmamalıdır.



Kimlere uygulanır ?
Lazer epilasyon, herhangi bir cilt hastalığı ya da bozukluğu bulunmayan 18 yaş üzeri her bireye uygulanabilir. Kadın ve erkek olmak üzere cinsiyet fark etmeksizin vücudundaki kıllardan rahatsız olan herkes lazer uygulamasından faydalanabilir.
 Bazı kişilere ise lazer epilasyon uygulaması tavsiye edilmemektedir;
•Hamile olanlar ya da hamilelik şüphesi bulunanlar, kısırlık tedavisi görenler, hormon bozukluğu olan fakat tedaviye henüz başlamamış olanlar, cildinde açık yara bulunanlar, cilt kanseri olan hastalar ya da cilt kanseri riski bulunanlar, uygulamadan önceki 6 ay içinde izotretinoin içerikli ilaç (örneğin Roaccutane) kullanmış olanlar veya kullanmaya devam edenlere uygulanmamaktadır.


YORUMLAR

  • 0 Yorum