• Reklam

Kuşadası Zabıtası yasta!

Kuşadası ilçesinde belediyede zabıta olarak görev yapan Gülgün Aktoğ yaşamını yitirdi.

Kuşadası Zabıtası yasta!
15 Aralık 2022 - 12:06 - Güncelleme: 15 Aralık 2022 - 12:54
Kuşadası Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nda personel olan 55 yaşındaki Gülgün Aktoğ hayatını kaybetti. Nadir görülen ve Buerger olarak bilinen atardamar tıkanıklığı hastalığı tedavisi gören Aktoğ, Aralık ayı başında rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Gülgün Aktoğ, 12 günlük yaşam savaşını kaybetti.
AK Parti Yavansu Mahalle Başkanı Suphi Aktoğ'un eşi olan Gülgün Aktoğ cenazesi bugün Hanım Camii’nde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi.



DAHA ÇOK GENÇ ERKEKLERDE GÖRÜLÜYOR
Buerger, tıp dilindeki adıyla Tromboanjiitis Obliterans (TAO), halk arasında da Budama Hastalığı olarak bilinen ve sigara tiryakisi genç erkekleri tehdit eden periferik arter hastalığıdır. Buerger hastalığı, atardamarların yapısında tıkanma ve hasar oluşumu meydana getirir.

Meydana gelen tıkanmalar neticesinde el ve ayak gibi uzuvlar beslenemediğinden bu bölgelerde yaralar oluşur ve ilerleyen süreçte bu bölgeler kangrene dönüşerek çürüyebilir. Bunun sonucunda da el ve ayakların ampute edilmesi gibi ciddi sonuçlar doğabilir.

Hastalık, istatistiksel olarak daha çok erkeklerde görülmekle birlikte kadınlarda da nadiren vakalara rastlanmıştır. Ama bu hastalıktaki kilit nokta tütün, sigara kullanımından kaynaklanıyor olmasıdır.


YORUMLAR

  • 0 Yorum