Kuşadası Sokak Festivali'nde yemek ve tadım atölyelerine yoğun ilgi

    AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Sokak Festivali'nin ikinci gününde Tarihi Kervansaray'da yapılan yemek ve tadım atölyeleri gastronomi tutkunları tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Deniz ürünleri keşkeği festival katılımcıları tarafından beğeni ile karşılanırken Maraş yöresine has ekşili çorba, zeytinyağlı kalburabastı, taze incir eşliğinde kuşkonmaz ve zeytinli orzo pasta yoğun ilgi gördü.

    Kuşadası Sokak Festivali'nde yemek ve tadım atölyelerine yoğun ilgi
    30 Temmuz 2023 - 14:26 - Güncelleme: 30 Temmuz 2023 - 14:26

    Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) tarafından Ayhan Sicimoğlu'nun danışmanlığında bu yıl ikinci kez düzenlenen Kuşadası Sokak Festivali, ilk gün gerçekleşen renkli açılış korteji ve KÖFN konserinin ardından ikinci gün yemek ve tadım atölyeleri ile sürdü.
    Tarihi Kervansaray'da kurulan sahnede ünlü şeflerin katılımı ile gerçekleşen atölyeler kapsamında ilk olarak şef Ahmet Güzelyağdöken tarafından düğün, bayram gibi özel günlerde tavuk ya da kuzu eti ile pişirilen keşkeğe farklı bir yorum getirildi. Ahtapot, levrek, karides gibi deniz ürünleri kullanılarak pişirilen keşkeğin tadına bakmak isteyen festival katılımcıları sahnenin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Deniz ürünleri keşkeği tadına bakanlar tarafından beğenildi. Kervansaray'da gerçekleşen ikinci atölye Kahramanmaraş'tan kente gelen şef Sibel Topçuoğlu Dedeoğlu'nun tarifi ile pişirilen ekşili çorba oldu. Mercimek, yarma, nohut, biber salçası, taze soğan, semizotu ve sumak kullanılarak yapılan çorba lezzeti ile festivale farklı bir tat kattı. Ekşili çorbanın ardından şef Ayşe Çalıbaş tarafından zeytinyağlı kalburabastı yapıldı. Şef Emrah Köksal Sezgin tarafından hazırlanan taze incir eşliğinde kuşkonmaz ile zeytinli orzo pasta atölyesi ise büyük ilgi gördü.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum