Kuşadası'nda kadınlar günü coşkuyla kutlandı

    Kuşadası'nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Kuşadası Belediyesi'nin öncülüğünde Kuşadası Kent Konseyi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliklere, yaşama geçirdiği projelerle her zaman kadınların yanında olan Başkan Ömer Günel de ailesiyle birlikte katıldı.

    Kuşadası'nda kadınlar günü coşkuyla kutlandı
    09 Mart 2024 - 08:55
    Kutlama etkinlikleri, Bülent Ecevit Parkı önünde kadınlara, Kuşadası Belediyesi tarafından mor şemsiye hediye edilmesiyle başladı. Ardından liman önünde toplanan kadınlar, ellerinde tutttukları pankartlar ve attıkları sloganlarla İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’na kadar yürüdü. 


     
    Korteje, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, Belediye Başkan Vekilliğini kadın meclis üyesi Funda Şenol'a bırakan Başkan Ömer Günel de eşi Duygu Günel ve ailesiyle birlikte katıldı. Kuşadası'nda yaşama geçirdiği 'Yerelde Kadın-Erkek Eşitlik Birimi, TKDF Acil Yardım Hattı Desteği, Kadın Danışma Merkezi, Anne Baba Çocuk Merkezi, El İşi Emeği Festivali' projeleriyle emekçi kadınlara her zaman destek olan Başkan Ömer Günel, kortej boyunca sık sık kadın hemşehrileriyle sohbet edip, talep ve isteklerini dinledi.



    KADINA YÖNELİK AYRIMCILIK SON BULMALIDIR

    İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda sona eren kortejin ardından Kuşadası Kadın Platformu Sözcüleri bir basın açıklaması yaptı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün kadın mücadelesi açısından önemine dikkat çekilen açıklamada, kadına yönelik ayrımcılığın bir an önce son bulması gerektiği vurgulandı. Bütün kadınların emekçi olduklarının altını çizen açıklama büyük alkış topladı.



    “GÜÇLÜ KADINLARA SELAM OLSUN”

    Kuşadası Belediye Başkan Vekili Funda Şenol ise konuşmasında “8 Mart tüm dünya  kadınlarının taleplerini birlikte daha gür haykırdıkları, kendilerini toplumda eşit birey olarak yok sayan çağ dışı zihniyetlere karşı çıktığı, kadını sömüren, aşağılayan, yok eden sistemlere karşı omuz omuza mücadele verdiği gündür. Bizler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan gururuna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz. Bizler güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak, kadını güçlendirmek, haklı taleplerini bir an önce gerçekleştirmek zorundayız. Bu inançla tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum" diye konuştu.

     
    "KADIN VE ERKEĞİN EŞİT OLDUĞU BİR DÜNYA DİLİYORUM"

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de, “Öncelikle yaşamın her anında emeği olan kadınlar iyi ki varsınız. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Kuşadası Belediyesi olarak kadınlarımıza belediyemizin her kademesinde çalışma ve yöneticilik yapma konusunda pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Kendi adıma kadın-erkek eşitliğini konuşmaya gerek duymadığımız bir ülke ve dünya diliyorum.Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum