Kuşadası'na 3 kruvaziyer: 4 bin 975 turist..

    ROYAL Caribbean Cruise International'ın yeni gemisi Malta bayraklı 'Celebrity Apex', Türkiye'deki ilk seferini Aydın'ın Kuşadası ilçesine yaptı..

    Kuşadası'na 3 kruvaziyer: 4 bin 975 turist..
    01 Ekim 2022 - 17:35 - Güncelleme: 01 Ekim 2022 - 17:37

     

    Tülay AKSAY / KUŞADASI (Aydın), (DHA)- ROYAL Caribbean Cruise International'ın yeni gemisi Malta bayraklı 'Celebrity Apex', Türkiye'deki ilk seferini Aydın'ın  Kuşadası ilçesine gerçekleştirdi. Celebrity Apex ile yanaşan Malta bayraklı kruvaziyer gemileri 'Azamara Quest' ve 'Celestyal Olympia' ilçeye toplam 4 bin 975 yolcu getirdi.



    Kuşadası Ege Port Limanı'na bu sabah 18 katlı Royal Caribbean Cruise International'ın yeni gemisi Malta bayraklı 'Celebrity Apex' 2 bin 910 yolcu, bin 320 personel ile yanaştı. Gemiden inen çoğu ABD'li turistlerin bir kısmı İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti, Meryemana Evi, Didim ve Pamukkale'deki ören yerlerine tur otobüsleri ile gitti. Tur programına katılmayan bazı yolcular alışveriş yapmak için kent merkezini tercih etti. Limana Malta bayraklı kruvaziyer gemileri 'Azamara Quest' ve 'Celestyal Olympia'nın da yanaşmasıyla 3 gemiyle toplam 4 bin 975 yolcu getirildi.



    'KUŞADASI'NA 2 SEFER DÜZENLEYECEK'

    Celebrity Apex'in Türkiye ve Kuşadası'na ilk seferini gerçekleştirdiğini belirten Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü ve Ege Port Kuşadası Genel Müdürü Aziz Güngör, "Celebrity Apex 2022 yılı içinde Kuşadası'na 2 sefer düzenleyecek. Geminin ikiz kardeşi olarak adlandırılan 'Celebrity Edge' isimli kruvaziyer gemisi de önümüzdeki günlerde limanımızı ziyaret edecek" dedi. (DHA)

     
     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum