• Reklam

Kuşadası'na 3 gemiyle 6 bini 220 turist

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bu sabah gelen 3 kruvaziyer gemisi toplam 6 bin 220 turist getirdi. Gemilerden inen turistlerin bir kısmı turlara katılara Efes antik kenti ve Meryemana başta olmak üzere ören yerlerini gezerken, bir kısım da ilçede kalıp alışveriş yaptı.

Kuşadası'na 3 gemiyle 6 bini 220 turist
05 Ekim 2023 - 16:03 - Güncelleme: 05 Ekim 2023 - 16:04

Kuşadası Ege Port Limanı'na bu sabah Malta bayraklı Celebrity Beyond, ve Celebrity Apex ile Bahama bayraklı Star Legend kruvaziyer gemileri geldi. Üç gemi ilçeye, büyük bölümü ABD'li toplam 6 bin 220 turist ve 3 bin 422 personel getirdi. Gemiden inen yolcular, folklor gösterileri eşliğinde karşılandı. Turistlerin bir kısmı tur programı kapsamında Efes ve Meryemana turuna katılmak üzere otobüslerle ilçeden ayrıldı. Kalan turistlerin ise ilçe merkezinde gezip, kafe ve restoranlarda oturdu, alışveriş yatı.

Kuşadası limanında kruvaziyer sezonunun hız kesmeden devam ettiğini belirten Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü ve Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, yılın ilk ayından itibaren 409 gemiyi ağırladıklarını belirtip, ekim ayının oldukça yoğun geçeceğini söyledi. Kruvaziyer turizminin yılın 12 ayına yayılmasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Güngör, "2024 ve 2025 yıllarında da kruvaziyer turizmi 12 aya yayılmış bir şekilde devam edecek. Dolayısıyla yılın tüm aylarında kruvaziyer gemilerini misafir edeceğiz. Bu da Kuşadası ekonomisi için özellikle Kuşadası esnafı için çok sevindirici bir durum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum