• Reklam

Kuşadası'na 1 günde 7 kruvaziyerle 8 bin 370 turist geldi

Aydın'ın Kuşadası ilçesine, 1 günde 7 kruvaziyer ile toplam 8 bin 370 turist geldi. Bazı turistler, İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ile Meryem Ana Evi'ni gezdi, bazıları ise kent merkezinde alışveriş yaptı.

Kuşadası'na 1 günde 7 kruvaziyerle 8 bin 370 turist geldi
26 Eylül 2023 - 12:50 - Güncelleme: 26 Eylül 2023 - 12:50

Kuşadası Limanı'na dün Panama bayraklı 'MSC Splendida', Bermuda bayraklı 'Celestyal Journey', Bahama bayraklı 'Emerald Sakara', 'Wind Star', Malta bayraklı 'Celebrity Constellation', 'Azamara Quest' ve 'Star Flayer' kruvaziyerleri yanaştı. Toplam 8 bin 370 turist ve 4 bin 240 personelin geldiği ilçede hareketlilik yaşandı. Bazı turistler, İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ile Meryem Ana Evi'ni gezdi, bazıları da kent merkezinde alışveriş yaptı.

'KUŞADASI'NA OLAN YOĞUN İLGİNİN EN AÇIK GÖSTERGESİ'

Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü ve Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör yaşanan yoğunluktan memnuniyet duyduklarını belirtip, Kuşadası'na daha fazla sayıda yolcu gemisi ve turisti girişini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Güngör, " Ege Port Kuşadası'nda, her segmentten kruvaziyer gemilerine geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi gibi kıyı gezi mekânlarına yakınlığı ile öne çıkan limanımız, Dünyanın en sevilen ve en çok talep edilen limanları arasındadır. Binlerce yolcu taşıyan dünyanın en büyük gemilerini misafir ediyor olmak Akdeniz'in en önemli kruvaziyer destinasyonlarından biri olan ülkemize ve Kuşadası'na olan yoğun ilginin en açık göstergesidir" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum