Kuşadası halkından ‘mobil atık getirme merkezleri’ne ilgi
Kuşadası Belediyesi tarafından çevre ve doğanın korunması için farklı türdeki atıkların geri dönüştürülmesi amacıyla yaklaşık 3 buçuk ay önce kentin 14 noktasına yerleştirilen ‘mobil atık getirme merkezleri’ bugüne kadar toplam 33 bin 139 kilogram atığın ekonomiye kazandırılmasını sağladı. Yedi farklı ayrıştırma kategorisine sahip olan üniteler, güneş enerjisiyle çalışıyor.
Yayınlanma :
23.11.2023 13:06
Güncelleme :
23.11.2023 13:06
Güneş enerjisiyle çalışmalarının yanı sıra modern tasarımlarıyla da dikkat çeken ünitelerden yaklaşık 3,5 ayda 12 bin 315 kilogram atık kağıt, 6 bin 332 kilogram atık plastik, 2 bin 588 kilogram atık metal, 11 bin 33 kilogramı atık cam, 581 kilogram bitkisel atık yağ, 141 kilogram elektronik atığı ve 149 kilogram atık pil toplanarak geri dönüştürüldü. Böylece 33 bin 139 kilogram atığın biriktirildiği mobil atık getirme merkezleri, çevrenin korunmasının yanı sıra ekonomiye de önemli bir katkı sundu.
MİNİKLERİN ÇEVRE VE DOĞA BİLİNCİ KAZANMASINI SAĞLIYOR
Mobil atık getirme merkezleri, Kuşadası Belediyesi tarafından İkiçeşmelik Mahallesi’nde bulunan Anne-Baba Çocuk Merkezi’nde düzenlenen geri dönüşüm atölyelerinde, çocukların küçük yaşta çevre bilinci kazanmasını da sağlıyor. Eğitimlerde, 3-6 yaş arası minikler evlerinden getirdikleri veya çevreden topladıkları pil, cam şişe, plastik, kağıt ve benzeri malzemelerin nasıl geri dönüştürüldüğünü öğrendikten sonra mobil atık getirme merkezlerine götürerek kasalara atıyor.
“AMACIMIZ DAHA ÇOK ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜRMEK”
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, doğanın ve çevrenin korunmasına büyük önem verdiklerini belirterek, “Daha temiz bir çevre için kentimizin dört bir yanında özveriyle çalışıyoruz. Kentimizde nüfus yoğunluğunun yaşandığı bölgeleri belirleyerek yerleştirdiğimiz mobil atık getirme merkezleri, hemşehrilerimizin evlerinde ayrıştırmış oldukları geri dönüştürülebilir atıkları kendi mahallesinden uzaklaşmadan düzenli olarak yetkililere teslim edebilmesine olanak sağlıyor. Bu sayede yıl boyunca daha çok atığın geri dönüştürülmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: