Kurban pazarının en büyüğü 'Irmak', 120 bin liraya alıcısını bekliyor

    MANİSA'da Kurban Bayramı öncesi Manisa Canlı Hayvan Borsası'nda satışa çıkan, hayvan pazarının en gözde hayvanı 'Irmak' isimli simental cinsi dana 120 bin TL'ye alıcısını bekliyor.

    Kurban pazarının en büyüğü 'Irmak', 120 bin liraya alıcısını bekliyor
    22 Haziran 2023 - 12:39 - Güncelleme: 22 Haziran 2023 - 12:41

    Manisa'da Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hareketlilik başladı. Türkiye'nin birçok bölgesinden Şehzadeler ilçesindeki Manisa Canlı Hayvan Borsası'na gelen besiciler, kurbanlıklarını satışa çıkardı. Küçükbaş hayvanlar, cinslerine göre 5 bin TL'den 15 bin TL'yi bulan fiyatlarla satılırken, büyükbaş hayvanlar ise ağırlığına göre 80 bin ile 100 bin TL arasında değişen fiyatlara satılıyor.

    1 TON AĞIRLIĞINDAKİ DANASINA 120 BİN TL İSTİYOR

    Birbirinden farklı cinste hayvanların görüldüğü pazarda en çok ilgiyi ağırlığıyla bilinen 'simental' cinsi danalar görüyor. Pazarının gözdesi ise Manisa'nın Alaşehir ilçesinden gelen besici Abdülbaki Yenen (28) tarafından yetiştirilen 1 ton ağırlığındaki, 120 bin TL değerindeki 'Irmak' isimli dana oldu. Vatandaşlar tarafından ilgi gören Irmak'ın kısa sürede satılması bekleniyor. Irmak'ın yetiştiricisi Abdülbaki Yenen, Simental cinsi hayvanımız 1 ton geliyor. 120 bin liraya alıcısını bekliyor. Talep çok ama fiyatında indirim yapmadığım için şu ana kadar satamadım. Hayvanımı kendim büyüttüm. Pazarın en gözdesi. Birkaç gün içinde satılacağını düşünüyorum" dedi.

    ÜRETİCİ SATIŞLARDAN MEMNUN

    Kars'tan Manisa Canlı Hayvan Borsası'na getirdiği 35 büyükbaş hayvandan 30'unu sattığını dile getiren Saim Çelebiler, "Yıllardır Manisa'ya geliyorum. Bu yıl tosun satıyorum. Hemen hemen bitmek üzere. 35 hayvan getirdim, şu an 5'i kaldı. Fiyatlar 80 bin ile 100 bin TL arasında değişiyor. Satışlardan memnunum" diye konuştu.

    Kars'ın Sarıkamış ilçesinden Manisa'ya kurbanlık getiren besicilerden Abdülaziz Ekinci de "25 kurbanlık danadan elimde 2'si kaldı. Diğerlerini 60 bin ile 85 bin TL arasında değişen fiyatlarla sattım" dedi.
    Öte yandan Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurban pazarındaki üreticileri gezerek, sahte paraya karşı uyardı.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum