Kulübesindeki 'Şila'nın öldürülmesi protesto edildi

    İZMİR'in Seferihisar ilçesinde, 'Şila' isimli köpeğin kulübesine yanıcı madde döküp, yakılarak öldürdüğü yerde toplanan hayvanseverler, olayı protesto etti.

    Kulübesindeki 'Şila'nın öldürülmesi protesto edildi
    17 Ekim 2022 - 17:01 - Güncelleme: 17 Ekim 2022 - 17:02

    Olay, geçen 11 Ekim'de saat 17.00 sıralarında, Turabiye Mahallesi Necat Hepkon Caddesi'nde meydana geldi. Furkan Pınar'ın sahibi olduğu, Pitbull cinsi 'Şila' isimli 2,5 yaşındaki dişi köpek, eve 10 metre mesafedeki yeşil alandaki demir kafes içinde bulunan ahşap kulübesindeyken yanıcı madde dökülerek yakıldı. Alevleri fark eden çevredekiler, durumu, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Bu sırada bazı kişilerde cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri söndürdü. Kafesin kapısının kapalı olması nedeniyle dışarı çıkamayan köpeğin yanarak öldüğü belirlendi. Soruşturma başlatan polis, yangını çıkaran ya da çıkaranların belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı. Şüphelinin Ö.F.B., olduğu belirlendi. Polisin yakaladığı Ö.F.B., gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Ö.F.B., tutuklandı.

    'ÇOK ÜZGÜNÜZ, KAYGILIYIZ'

    Yaşanan olay sonrası hayvanseverler, Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) öncülüğünde bugün öğlen bir araya geldi. Şila'nın öldürüldüğü yerde toplanan grup, can dostlarına yönelik şiddet ve öldürmeleri pankart ve sloganlarla protesto etti. Şila'nın sahibi Furkan Pınar, basın açıklaması sırasında bayıldı. Pınar, yakınlarının müdahalesiyle kendine geldi.  Topluluk adına basın açıklamasını yapan SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan, "Şüphelinin tutuklanması hepimiz için çok önemliydi. Bu akıl almaz işkence, eziyet ve katliamdır. Şüpheli hakkında kamu davası açılması ve en ağır cezayı alması için müdahil olacağız. Tüm yetkililere sesleniyoruz. Caydırıcı cezaların bir an önce yasallaşması, can dostlarımızın mal değil can olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Caydırıcılıktan çok uzak olan cezaların, kamu vicdanını tatmin etmesi mümkün değildir. Yıllardır dile getirdiğimiz yasal düzenleme yapılmadığı ve hayvan düşmanlığı pompalandığı sürece daha çok Şila'lar için içimiz yanacak. Biliyoruz ki uzmanlar hayvanlara uygulanan şiddetin mutlaka dikkate alınması gerektiğini, hayvana şiddet uygulayanların, insanlara da şiddet uygulama ihtimallerinin arttığını bilimsel verilerle açıklamaktadırlar. Kamuoyunun bu noktayı da dikkate alması konusunda uyarıyoruz. İlçemizde yaşanan bu olay nedeni ile; çok üzgünüz, kaygılıyız. Şila içimizi yaktı. Oysa bu dünyada birlikte yaşamak mümkün. Bunu başarabiliriz" dedi.
    Furkan Pınar'ın avukatı Deniz Akbıyık ise, "Şila için tüm kalbimle üzgünüm. Bu olay sahipli hayvanların hukuken mal statüsünde değerlendirilmesinin ne denli yanlış olduğunu bir kez daha gösterdi. Hukuk sisteminde sahipli, sahipsiz tüm hayvanların hak öznesi olarak yeniden tanımlanması şarttır. Bu haliyle yaptırımlar ne yazık ki yetersiz ve kalmaktadır. Fakat ne olursa olsun Şila için ailenin avukatı olarak sürecin sonuna kadar takipçisiyim" dedi.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum