Kulağından kopya düzeneği çıktı

    İzmir'in Menemen ilçesinde ehliyet sınavına girenlere özel düzenekle gizli kulaklıkla kopya verdikleri öğrenilen kişilere operasyon yapıldı. Sınava giren bir kişinin kulağından kulaklık bulundu. Kopyayla sürücü belgesi aldıran sürücü kursu sahibi ve çalışanı gözaltına alındı.

    12 Mart 2022 - 15:52 - Güncelleme: 12 Mart 2022 - 16:20
    Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi E-sınav Merkezi'nde dönem dönem gerçekleştirilen ehliyet ve SRC sınavlarında kopya çekildiği ihbarı üzerine Menemen Emniyet Müdürü Gürcan Alev'in talimatıyla ekipler araştırma başlattı.
    Son olarak sınavlara özel düzenekler ile giren şahıslar tespit edildi, 6114 Ölçme Seçme Ve Yerleştirme Merkezi Hizmeti Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.



    Hemen ardından Asayiş Büro Amirliği özel hazırlanan düzeneklerin üretim ve satış  merkezlerine yönelik istihbarat ve bilgi edinme çalışması yaptı. Bahse konu suç eşyalarının Bornova İlçesi'ndeki özel bir sürücü kursundan pazarlandığı bilgisine ulaşıldı. Harekete geçen ekipler, kurs sahibi olan 52 yaşındaki A.A, işyeri çalışanı 58 yaşındaki A.H'yi gözaltına aldı.



    2018 yılında da aynı suçtan kaydı bulunan A.H ile işyeri sahibi A.A'nın Bornova ve Bayraklı'daki evlerinde yapılan aramalarda 2 modem, 9 sim kart, 4 kullanıma hazır düzenek, çok sayıda kulaklık ve mikrofon, telefon ve şarj aletleri ele geçirildi. Zanlılar, Menemen Asayiş Büro Amirliği’nde sorguya alındı. Kopya ile kimlerin ehliyet aldığı araştırılıyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum