• Reklam

Küçük Ayda, ölen annesinin adının verildiği parkta oynuyor

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 91 saat sonra enkazdan sağ onaylı ve afetin simgesi haline gelen Ayda Gezgin (6), felakette hayatını kaybeden annesi Fidan Keskin Gezgin'in (38) adının verildiği parkta vakit geçirip, oyun oynuyor.

Küçük Ayda, ölen annesinin adının verildiği parkta oynuyor
30 Ekim 2023 - 12:00 - Güncelleme: 30 Ekim 2023 - 12:02
30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen, 117 kişinin hayatını kaybettiği depremde yıkılan binalardan biri olan Rıza Bey Apartmanı'nda Fidan Keskin Gezgin (38) hayatını kaybetti; 3. sıradaki kızı Ayda Gezgin, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı. Depremin simgesi haline gelen küçük Ayda, afetin 3'üncü yıl dönümünde de annesinin adının verildiği parka gitti. Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki parkta babası ve ağabeyi ile vakit geçiren Ayda, salincağa binip, oyun oynadı.

'TECRÜBELERİMİZİ AKTARMAYA ÇALIŞTIK'

Fırsatı kurtarça çocuklarını annelerinin adı verilen parka sağlananni anlatan baba Uğur Gezgin (43), "Belli acılar külleniyor. Çocukların sağlığı ve okul yaşantıları ile saklanıyor. Eşimin adının verildiği parkta çocuklarla oynuyoruz. Çok şükür, Ayda'nın sağlık durumu 6 Şubat'ta da acı bir deprem yaşadı. da tekrar perçinlendi. Elimizden geldiğinde oradaki depremzedelere yardımcı olmaya çalıştık.

'KİMSE CEVAP VERMEDİ'

30 Ekim'deki depreme ilişkin Gezgin, "Deprem olduğunda iş yerindeydi. Çalışıyordum. O zaman pandemi dönemiydi. Oğlum, o gün aralıklıydı. Çok büyük bir deprem belliydi. Tek amacım; eve ulaşmakti. Kimse cevap. Bir İşleri yapmakta zorlanıyorsunuz, betonları el ile kazımak zorunda değilsiniz. Allah düşmanının bile başına yettiğini" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum