• Reklam

'Kral Charles'in kanında Rumen kanı var'

İngiliz gazetesi Daily Mail, İngiliz Kralı III. Charles’in kanında Romanyalı kanı olduğunu yazdı.

'Kral Charles'in kanında Rumen kanı var'
08 Haziran 2023 - 22:53
İngiliz Kralı III. Charles, 6 Mayıs’taki taç giyme töreninden bu yana ilk yurtdışı ziyaretini geçen hafta Romanya’ya gerçekleştirdi.

Perşembe günü Bükreş’te Cotreçeni Sarayı’nda Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile askeri törenle karşılan 74 yaşındaki Kral Charles, ardından Romanya’nın Transilvanya bölgesindeki evine geçti.

Charles, geçen hafta Perşembe günü başkent Bükreş’te Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis ile bir araya geldi ve ardından katıldığı resepsiyonda ülkeyi kültür, sanat, miras, tarih, nefes kesen manzaralar ve biyolojik çeşitlilik açısından öven bir konuşma yaptı.

Resmi işlerin ardından, Kral Charles’in, Transilvanya’nın Szeklerland’daki Valea Zalanului köyünde özel bir mülkünde yürürken daha gayri resmi göründüğünü yazan İngiliz tabloit gazetesi Daily Mail, Bükreş’in yaklaşık 250 km kuzeyindeki köydeki mülkü 90’ların sonunda satın aldığını ve o zamandan beri düzenli olarak ziyaret edildiğini yazdı.

İngiliz Hükümdar’ın köylüler tarafından karşılanışından giydiği kıyafetlere kadar ayrıntılı olarak yazan gazete haberin başlığını “Kral’ın kanında Romanyalı kanı var” şeklinde vererek,

“Kralın Romanya ile çeşitli bağları var. Anne tarafından büyük-büyük-büyük-büyükannesi Klaudia Rhedey, Transilvanya bölgesinde doğup büyüdü.” diye yazdı.

İngiliz gazeteciler, İngiliz hükümdarının Romanya’ya yaptığı ziyaretin, en küçük oğlu Prens Harry’nin İngiliz tabloid gazetesi Daily Mirror’ın editörüne karşı kendisini telefon dinleme ve yasadışı bilgi toplamakla suçlayarak açtığı davada ifade verdiği bir zamana denk geldiğini yazıyor.



Rumen Adevarul gazetesi ise şu görüşleri aktardı:

Daily Mail’in yazdığı gibi, Kral III. Bu, İngiliz hükümdarının 6 Mayıs 2023’te Londra’daki Westminster Katedrali’ndeki taç giyme töreninden bu yana yurt dışına ilk ziyareti.

‘Hükümdarın Romanya’da en az 10 mülkü var ve her seferinde bir tatil için Romanya’yı ziyaret etmesi onun için yıllık bir gelenek haline geldi. Daily Mail’den gazeteci Danyal Hussain, Kral Charles’ın kanında Romanyalı kanı var ve her zaman ülke ve burada geçirdiği zaman hakkında büyük bir sevgiyle konuştu’ diye yazıyor.

Ünlü İngiliz gazetesi, Kral Charles’ın Kral V. George’un karısı Kraliçe Mary aracılığıyla Kazıklı Voyvoda ile çok uzaktan akraba olduğuna da değindi. George V, gençken, gelecekteki Romanya Kraliçesi Mary ile bir idil yaşadı.

Makalede Kral Charles’ın büyük-büyük-büyük-büyükannesinin Mureş ilçesinde doğup Cluj’da büyüdüğüne de atıfta bulunuldu.

Claudia Rhédey, İngiliz monarşisi tarafından unutulamayacak bir konut olan Sângeorgiu de Pădure kasabasındaki bir şatoda yaşıyordu. 1812’de doğdu, 23 yaşında Alman Wurttemberg Prensi Alexander ile evlendi ve Hohenstein Kontesi oldu. İkisinin üç çocuğu oldu: Claudine Henriette, Franz Alexander ve Amalie Josephine. Oğlu Franz (Franz Paul Karl Ludwig Alexander Herzog von Teck), Kraliçe II. Elizabeth’in büyük-büyük-büyükannesi Prenses Mary Adelaide ile evlendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum