• Reklam

Köy öğretmeninin mesajından sonra çocukların yüzü güldü

İZMİR'in Beydağ ilçesindeki köy okulu Adagüre İlkokulu'nda çalışan bir öğretmenin, öğrencilerinin ihtiyaçları için bir alışveriş sitesine yazdığı mesajın ardından Buca Kızılay gönüllüleri okula yardım götürdü.

Köy öğretmeninin mesajından sonra çocukların yüzü güldü
19 Aralık 2021 - 10:45 - Güncelleme: 19 Aralık 2021 - 10:46

Beydağ ilçesindeki köy okulu Adagüre İlkokulu'nda görevli öğretmenin öğrencilerinin ihtiyaçları bir alışveriş sitesine yazdığı yardım mesajına Buca Kızılay yetkilileri cevap verdi. Öğrencilere kırtasiye ve giyim malzemeleri hediye edildi.

Okulda bu yıl çalışmaya başlayan öğretmen mesajında "Bu sene İzmir'in bir dağ köyüne atandım. Okulun ve çocukların birçok ihtiyacını firma sahiplerine yazarak temin etmeye çalışıyorum. Birleştirilmiş sınıfız ve tek öğretmenim. 13 öğrencim var. Özellikle farklı etkinlikler için birçok ihtiyacımız var. Yoksa matematik ve Türkçe dışında çocuklar hiçbir şey öğrenemeyecek. Büyük okullardaki gibi okul aile birliğimiz yok ve hiçbir veli yardımı alamıyoruz. Lütfen bu konuda bize yardımcı olur musunuz?" ifadelerine yerdi. Mesaja bir gönüllüleri vasıtasıyla ulaştıklarını anlatan Genç Kızılay Buca Şube Başkan Yardımcısı Cihan Arslan, Adagüre İlkokulu'ndaki öğrencilere mont, bot, kırtasiye malzemesi gibi yardımlar götürüp çocuklar için bir eğlence düzenlediklerini belirtti. Arslan, "Her şey öğretmenimizin çağrısıyla başladı. Beydağ ilçemizde köy okulumuzun öğrencilerinin isteklerini yerine getirdik. Onlar mutlu oldu, biz onlardan daha çok mutlu olarak vedalaştık. Artık çocuklarımızın ayakları üşümeyecek. Yağmurda ıslanmayacaklar. Öğrendiklerini yazıp çizebilecekler" dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum