Koronayı ağır geçirenler kimler? İşte tespitler

    Sağlık Bakanlığı'nın Kovid-19'u ağır geçiren hastaları izlemek için 9 ay önce kurduğu Kovid Takip Merkezi verilerini açıkladı. Kovid-19'dan en çok 50 yaş üstü kalp, hipertansiyon ve şeker hastalarının gençlerde ise obezite hastalarının daha fazla etkilendiği vurgulandı.

    Koronayı ağır geçirenler kimler? İşte tespitler
    30 Eylül 2021 - 12:31

    Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi Kovid Takip Merkezi Uzmanı Dr. Canan Emiroğlu, "Eylül ayına kadar 572 hasta merkezimize başvurdu. 1,3 ve 6 ay arayla takiplerini gerçekleştiriyoruz. Tedavileri toplam iki yıl sürecek. Kronik hastalığı ve otoimmün rahatsızlığı olan hastaların biraz daha dikkatli takip edilmeleri gerekiyor. Kovid sonrası yaşadıkları rahatsızlıkları tespit edip ilgili branşa gönderiyoruz. En çok yönlendirmeyi Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıklarına yaptık." dedi.
     

    ERKEN TESPİT EDİLİYOR

    Kovid takip merkezleri sayesinde hastaların sağlık durumlarının belirli periyotlarla kontrol edildiğini söyleyen Emiroğlu, "Kovid, milyonları etkileyen bir hastalık. Hastalığı yatarak atlatanlarda da bir süre sonra çeşitli semptomlar görülebiliyor. Takip altında olan kişilerin kontrollerine aksatmadan gelmeleri büyük önem taşıyor. Erkenden tespit edildiğinde tedaviyle iyileşme şansı daha fazla oluyor. Bir hastamızın akciğerine pıhtı attığını tespit etmiştik, diğer bir hastada da virüsün omurgada iltihaba neden olduğunu belirlemiştik. Gençlerde ise Kovid sonrası tat ve koku alma bozukluğu nedeniyle kilo kayıplarının olduğunu gördük. Bu merkez sayesinde dikkatli takip sağlandığında tedavileri yapılıyor ve zaman içerisinde hastalar düzeliyorlar" ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum