Korona hızla yayılıyor! İzmir kırmızıya boyandı

    Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasında koronavirüs hasta sayıları, bölge bölge izlenebiliyor. Güncel verilere göre İzmir'in tüm semtleri ve ilçeleri vaka bakımından riskli durumda.

    Korona hızla yayılıyor! İzmir kırmızıya boyandı
    06 Ocak 2022 - 16:43 - Güncelleme: 06 Ocak 2022 - 17:26

    Türkiye'de koronavirüs, Omicron varyantının da etkisiyle hızla yayılıyor. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 66 bini aşkın vaka sayısı açıklamış, "Yeni varyanta bağlı vaka artışları şimdilik büyük şehirlerde dikkat çekse de aynı durum diğer illerde de kolayca yaşanabilir. Tedbirlere her yerde aynı ciddiyetle uyulmalıdır." uyarısı yapmıştı. Bakan Koca, daha sonra bir haftalık vaka harikasını yayınlamıştı.
    Haritaya göre; 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısı İstanbul ve İzmir'de artarken, Ankara'da ise düştü. İzmir'de her yüzbin kişiden 68.54'ünün virüs kaptığı ortaya çıktığı. Ancak bu gidişle ve önlem alınmazsa bu rakam daha da büyüyecek. Verilere göre İzmir'de her gün 400'e yakın kişi korona pozitif çıkıyor. Çabuk bulaşan omicron yüzünden Hayat Eve Sığar programındaki harita kırmızıya büründü.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum