• Reklam

Köpeğe tecavüze yeltenen şüpheli serbest kaldı

İzmir Narlıdere'de mahallenin sevimli köpeği Bıdık'ı (Sosis) evine götürüp tecavüz etmek istediği iddiasıyla gözaltına alınan Y.B, para cezasına çarptırıldı serbest bırakıldı. 

Köpeğe tecavüze yeltenen şüpheli serbest kaldı
20 Ağustos 2021 - 11:27
Bahri Karataş (KHA)

İzmir Narlıdere'de mahallenin sevimli köpeği Bıdık'ı (Sosis) evine götürüp tecavüz etmek istediği iddiasıyla gözaltına alınan Y.B., para cezasına çarptırıldı serbest bırakıldı. 

Bunu öğrenen hayvanseverler Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda  toplanan yaklaşık 100 hayvansever ellerinde taşıdıkları pankartlarla olayı protesto etti.



Son zamanlarda hayvanlara karşı işlenen suç oranlarında büyük artışlar yaşandığına değinen Narlıdere Sokak Hayvanları Gönüllüsü Hayvanları Koruma Görevlisi Sevgi Evgin, grup adına yaptığı açıklamada, "Bu suçlardan biri dün ilçemizde yaşandı.Özellikle biz hayvan severleri derinden üzen ve çok kızdıran bu olaya tepkimiz çok büyüktür. Narlıdere'mizin sevimli sokak köpeği esnafın çok sevdiği Bıdık (Bazıları ona Fındık ve Sosis diye çağırır). Maalesef bir şahıs tarafından tecavüze uğramak üzereyken, hayvan severilerin dikkati sayesinde son anda yakalanmıştır. Bu şahsın daha önce de bu suçu defalarca işlediği ortaya çıkmıştır. Ancak yasaların yetersizliği nedeniyle ufak para cezasıyla serbest bırakılmıştır" dedi.

Bıdık'ın Narlıdere Belediye Veteriner İşlerinde tedavi altında olduğunu, fiziksel durumu iyi olmasına karşın hala yaşadığı korkuyu üzerimden alamadığını söyleyen Evgin, "Onu bir daha sokakta bırakmayacağız. Çevrenizde bir hayvan tecavüzcü varsa kadınlar ve çocuklarda tehlikede demektir. Hayvanlara tecavüz edenlerin ileride potansiyel bir tecavüzcü ve katil olma olasılığından yola çıkılarak, yasalarla bu kirli ve ahlaksız davranış yapanların hapisle cezalandırılmaları ve hayvanlara tecavüzün sicillerine işlenmesi sağlanmalıdır.Tecavüze uğrayan hayvanlar acılar ve kanlar içinde bazen terk ediliyor,bazende ölduruluyorlar. Canını kurtaranlar da tıpkı insanlar gibi ağır bir depresyona giriyorlar ve insanlara olan yaklaşımları değişiyor. Bıdık kurtuldu.Ona tecavüze yeltenen kişi para cezası ile kurtuldu.Şimdi dışarıda rahat dolaşıyor. Bu tür suçu işleyenler sokakta değil, cezaevinde olmalı" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum