Konyalılar Federasyonu'nda Devebacak 3. kez seçildi

    İZMİR’DEKİ Konyalılar Federasyonu’nun (KONFED) genel kurulunda Yusuf Devebacak, üçüncü kez genel başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Devebacak “Konyalı hemşehrilerimin bu güvenine layık olmaya devam edeceğim” dedi.

    Konyalılar Federasyonu'nda Devebacak 3. kez seçildi
    01 Aralık 2021 - 12:56
    İzmir'deki hemşehri grupları arasında 500 bin kişilik nüfusuyla ilk sıralarda yer alan Konyalılar tarafından 25 derneğin birleştirilmesiyle 2016 yılında kurulan Konyalılar Federasyonu'nun (KONFED) olağan genel kurul toplantısında Yusuf Devebacak, güven tazeledi. Federasyonun üçüncü genel kurulunda yeniden genel başkanlığa seçilen Yusuf Devebacak, "Beni üçüncü kez federasyon genel başkanlığına seçen Konyalı hemşehrilerimin bu güvenine layık olmaya devam edeceğim. 'Ben değil biz varız' ilkesiyle hareket eden bir federasyon olarak büyük bir aileyiz. İzmir'deki en çok hemşehri sayısına sahip olan Konyalıların oluşturduğu federasyonumuz, hem siyasi hem ticari hem de bürokrasi alanında cazibe merkezi haline gelmiştir. Konyalılar olarak her alanda İzmir'e hizmet ederken Mevlana'nın dediği gibi kapımız herkese açıktır. Amacımız birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız kentin her alanda büyümesini ve gelişmesine katkı sağlamak" diye konuştu.



    'CAZIBE MERKEZIYIZ'
    FEDERASYONUN İzmir'de yaşayan hemşehrileri arasında yardımlaşma ve dayanışma içinde çalışmalarına devam ederken her alanda da kente katkı sunduğunu belirten Başkan Devebacak, "Her platformda tüm hemşehrilerimizin haklarını arayan bir federasyon olarak sizlerin desteği ve güveniyle bir yılı daha tamamlamanın heyecanını yaşıyoruz. İzmir ilinde her kesimin desteğini alarak büyüyen federasyonumuzu siyasi, ticari ve bürokrasi olmak üzere her alanda bir cazibe merkezi haline getirdik. Her dönem olduğu gibi bu yeni dönem içinde de bizim İzmir'de hedeflerimiz büyük ve bu yeni hedeflerimize birlikte ulaşacağız. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Bana verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğim" dedi.



    YOGUN KATILIM OLDU
    KONYALILAR Federasyonu (KONFED) Genel Kurul Toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde önceki gün gerçekleşti. Toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, çeşitli siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşları ve esnaf odalarının temsilcileri ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. Genel kurulda mevcut Başkan Yusuf Devebacak, üyelerin oylarıyla yeniden genel başkanlığa seçildi. Devebacak, yaptığı konuşmada tekrar genel başkanlığa seçilmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

    COSKULU GENEL KURUL
    BAŞKAN Devebacak, seçimin sonunda katılımcılara şöyle seslendi: "Konyalılar Federasyonunun 3. genel kurulunda şahsımı yeniden genel başkanlığa layık gören, değerli başkanlarıma sayın delegeye şükranlarımı sunarım. Genel kurul toplantımıza katılım sağlayıp bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza kıymetli hemşehrilerimize ve yüreği bizimle olup gelemeyenlere, telgraf ve çiçek gönderen tüm gönül dostlarımıza, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunar çok teşekkür ederim" dedi. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen semazen gösterisi ve Konya kaşık ekibinin oyunları büyük bir beğeni ve coşkuyla izlendi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum