Konya’da çocuk gelin

    Konya'da çocuk gelin skandalında flaş gelişme

    Konya Beyşehir'deki 13 yaşındaki bir kız çocuğu kendisinden 15 yaş büyük bir kişi ile nişanlandırılmıştı. C.S., savcılık kararıyla devlet koruması altına alınıp, yurda yerleştirildi. Küçük kız ise ifadesinde nişanın kendi isteğiyle yapıldığını söyledi.

    Konya'da çocuk gelin skandalında flaş gelişme
    11 Aralık 2023 - 15:39 - Güncelleme: 11 Aralık 2023 - 15:55
    Haber Dairesi’nin gündeme getirdiği Konya Beyşehir’deki çocuk gelin skandalında flaş bir gelişme yaşandı. 13 yaşındaki kız çocuğu savcılık kararı ile koruma altına alındı, yurda yerleştirildi. C.S.'nin ilk ifadesinde nişanın kendi isteğiyle yapıldığını, ailesinin baskısı olmadığı ve nişanlısını sevdiğini söylediği öğrenildi.

    13 YAŞINDAKİ KIZ KENDİSİNDEN 15 YAŞ BÜYÜK KİŞİ İLE NİŞANLANDIRILDI
    Konya’nın Beyşehir ilçesi Karaali Mahallesi'nde oturan ve eşinden ayrı yaşayan O.S., 8'inci sınıf öğrencisi kızı C.S.'yi aynı mahallede oturan ve kızından 15 yaş büyük olan A.G. ile nişanladı. 7 Aralık'ta evde yapılan nişan merasimi ise davetliler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, sosyal medyada yayınlandı. Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri görüntüler üzerine inceleme başlattı.



    KORUMA ALTINA ALINDI
    Yapılan inceleme sonucu C.S., Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından devlet koruması altına alınıp, yurda yerleştirildi. Jandarma da C.S., babası O. S. ve damat A. G. ile diğer aile fertlerinin ifadesine başvurdu.

    KÜÇÜK KIZ NİŞANIN KENDİ İSTEĞİYLE YAPILDIĞINI SÖYLEDİ
    C.S.'nin ilk ifadesinde nişanın kendi isteğiyle yapıldığını, ailesinin baskısı olmadığını, nişanlısını da sevdiğini söylediği, baba O. S.'nin ise bir kızının 16 yaşında iken evden kaçıp, sevdiği kişiyle evlenmek istemesi üzerine aynı durumu düşmemek için nişan yaptıklarını ve reşit olduktan sonra da düğün planladıklarını söylediği öğrenildi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum