Konya'da barınakta yaşanan vahşete Datça'dan tepki verildi

    KONYA'daki hayvan barınağında bir köpeğin görevliler tarafından vahşice öldürülmesi, Muğla'nın Datça ilçesinde tepkiyle karşılandı.

    Konya'da barınakta yaşanan vahşete Datça'dan tepki verildi
    28 Kasım 2022 - 12:21 - Güncelleme: 28 Kasım 2022 - 12:23

    Datça Hayvanları Sevenler Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde meydana gelen olayın ardından, Ankara Mamak'tan da benzer bir iddianın gündeme gelmesinin, hayvanlara yönelik şiddet sarmalının boyutlarını göstermesi açısından oldukça önemli olduğu vurgulandı. Datça Hayvanları Sevenler Derneği Başkanı Nami Temeltaş, tarafından yapılan açıklamada, "Konya ve Mamak'ta yaşanan vahşet, maalesef tekil bir örnek değildir. Bu vahşet son yıllarda özellikle sokak hayvanlarına karşı kademe kademe artan ve yaygınlaşan bir şiddetin geldiği son noktadır. Maalesef her gün benzer örnekler gözlerimizin önünde yaşanmaktadır. Benzer durumların artıyor olması, toplumda yaşama verilen değerin yitirilmesini de beraberinde getirmektedir. Sokak hayvanlarına yönelen şiddet, içinde insan da dahil tüm canlılara yönelmiş bir şiddeti barındırmaktadır. İçinde bulunduğumuz durumda gittikçe artan nefret söylemleri nedeniyle her canlı artık hedef tahtasına dönmüştür" denildi.

    Kadına, kediye, köpeğe, ağaca yönelik her türlü canlıya yapılan şiddetin karşısında durmanın temel insani bir görevi olduğu hatırlatan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

    "İçine düşürülmeye çalıştığımız karanlığa karşı başta Konya ve Mamak'ta yaşanan olmak üzere hayvanlara şiddet uygulayanlara gerekli cezai işlemlerin en üst düzeyden yapılması, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun ayrımsız uygulanması ve toplumu salgın bir hastalık gibi saran nefret ve şiddet söylemlerine karşı mevkii ayırmadan gerekli cezai işlemlerin uygulanması gerekmektedir. Yaratılmaya çalışılan kaos ve şiddet dolu hayata karşı bu dünyanın bütün canlılara ait olduğunun bilinciyle kedi, köpek, ağaç, insan ayırmadan bir arada uyumlu bir yaşamı savunmaya devam edeceğiz" (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum