'Kontrolü ele al' sloganıyla kadınlara ücretsiz meme taraması

    İzmir Ticaret Odası (İZTO) 21. Kişisel Bakım, Kuaför, Güzellik Salonları ve Kuru Temizleme Grubu, tarafından kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için 'Kontrolü ele al' sloganıyla 3. İzmir Kuaför Estetik Kozmetik ve Güzellik Fuarı düzenlendi. Fuarda konuşlanan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) TIR'ın da 3 gün boyunca ücretsiz meme taraması yapıldı.

    'Kontrolü ele al' sloganıyla kadınlara ücretsiz meme taraması
    01 Kasım 2023 - 22:00 - Güncelleme: 01 Kasım 2023 - 22:01

    İZTO 21. Kişisel Bakım, Kuaför, Güzellik Salonları ve Kuru Temizleme Grubu, 3. İzmir Kuaför Estetik Kozmetik ve Güzellik Fuarı'nda kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için 'Kontrolü ele al' sloganıyla sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Proje kapsamında 27-29 Ekim tarihleri arasında, 40- 69 yaş aralığındaki 66 kadın, Gaziemir Fuar alanında konumlanan pembe renkli KETEM tırında, ücretsiz meme taramasından geçirildi.

    'ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR'

    Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan, "Pembe Ekim adını verdiğimiz, Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nda, pembe kurdelelerimiz, balonlarımız, sloganlarımızla pembe TIR'ımızın önündeyiz. Biliyoruz ki farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları sayesinde hastaların yarısına yakını erken teşhis alıyor. Erken teşhis de hayat kurtarıyor. Bu ay boyunca yaptıklarımızı tüm yıla yaymalı, bu hastalık nasıl önlenebilir, nasıl erken tanı alınır, konularını kadınlarla paylaşmalıyız" dedi.

    '40 YAŞINDAN SONRA HER YIL TARAMAMIZI YAPTIRALIM'

    Sağlık Bakanlığı KETEM TIR'ının İzmir'in en ücra köylerinden kent merkezlerine kadar gezerek tarama yaptığına dikkat çeken Tutan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler de bu tarama faaliyetlerini anlatmalı, çekingen davranan kadınlarımızı harekete geçirmeliyiz.  Meme kanserinden ölümleri engellemenin tek yolu, mamografiyi yaygınlaştırmaktır. Yakın çevremden biliyorum mamografi için 'tost makinası' da deniyor ve canımızın biraz yandığını da bir gerçek. Ancak kanseri erken yakalayamazsak çekeceğimiz acı, çok daha fazla olacaktır. Ne olur mamografiden kaçmayalım. 40 yaşından sonra 70 yaşına kadar her yıl taramamızı yaptıralım."

    MUTLUTÜRK: ERTELEMEYELİM, KORKMAYALIM, ÜŞENMEYELİM

    İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Adile Dilek Mutlutürk ise "En iyi güzellik, sağlıklı olmaktır' anlayışından hareket ederek bu yıl 3'üncüsünü düzenlediğimiz Beauty İzmir EXPO'da meme kanseri farkındalığı oluşturmak istedik. Çünkü meme kanserinde erken teşhis ve taramanın süreçteki iki anahtar kelime olduğunu deneyimlerimiz bize öğretti. Meme kanseri ölümcül bir hastalık değildir. Erken teşhis hayat kurtarır. Ertelemeyelim, korkmayalım ve üşenmeyelim" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum