Konaklı çocuklar tarihi öğreniyor, gezegenleri keşfediyor

    İZMİR'in Konak ilçesinde, belediyenin hazırladığı eğlenirken öğreten programlarıyla çocuklar önce tarih turuna sonra gezegenler arasında uzay yolculuğuna çıkıyor, teknoloji, sanat, sayısal bilimler ve astronomi atölyelerine katılıyor.

    Konaklı çocuklar tarihi öğreniyor, gezegenleri keşfediyor
    09 Mayıs 2022 - 13:50 - Güncelleme: 09 Mayıs 2022 - 13:51

    Konak Belediyesi, semt merkezlerindeki kurslara katılan çocuklar için hazırladığı iki ayrı programla çocukların eğitim ve sosyal yaşamını destekliyor. Programlarla, ilçenin dört bir yanındaki, özellikle de dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar yararlanıyor.

    ÖNCE TARİH SONRA UZAY TURU

    Haftada iki gün yapılan birinci program kapsamında çocuklar Smyrna Antik Kenti'nin agorasını rehberler eşliğinde gezerek İzmir'in tarihine dair bilgileri yerinde öğreniyor. Tarihi gezi sonrasında çocuklar, Konak Belediyesi Yenilikçi Öğrenme Merkezi'ndeki 'Konak Teknoloji Araştırma Katılım' etkinliklerine katılıyor. Burada planetaryumu deneyimleyen çocuklar, uzayın gizemini keşfediyor.

    BİLİM VE SANAT BİR ARADA

    Çocuklar için hazırlanan bir diğer program kapsamında ise Konaklı minikler, 10'ar kişilik gruplar halinde, hafta içi beş gün boyunca, Yenilikçi Öğrenme Projesi KONTAK'ta atölyelere katılıyor. Teknoloji, sanat, sayısal bilimler ve astronomi atölyelerinde bir yandan eğlenirken öğrenmenin tadını çıkaran çocuklar, robotik kodlama öğreniyor, sanatsal tasarımlar yapıyor.

    Çocukların çağdaş bilim ve sanatla buluşmasını sağlayan programın önemine dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Her çocuğun çağdaş eğitime ulaşabilmesi ve eşit şartlardan yararlanabilmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Bu sebeple çocuklarımızın bilimle, sanatla buluşacağı Konak Belediyesi Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Sancar Maruflu Bilim Merkezi gibi yeni merkezleri kente kazandırmak için çalışıyoruz. İstiyoruz ki Konak'ta her çocuk bilime, sanata ulaşsın. Robotik kodlama mesela, artık çağın olmazsa olmazı. Fırsat eşitsizliğinden dolayı hiçbir çocuk bunu öğrenmekten mahrum kalmamalı. Biz bu düşünceyle çocuklarımız için programlar hazırlıyoruz. Onların aydınlık bir geleceğe yürümelerini istiyoruz" dedi. Başkan Batur, çocukların eğitim ve gelişiminde fırsat eşitliğini destekleyen programların devam edeceğini de kaydetti. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum