Konak'ta 'sağlıklı kentleşme' için imzalar atıldı

    KONAK Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, iş birliği sözleşmesi imzaladı. Konak'ta Gültepe ve Beştepeler imar planları ile kentsel dönüşümün önünü açan Konak Belediyesi, imzalanan protokol ile sağlıklı yapılaşma konusunda önemli bir adım daha attı.

    Konak'ta 'sağlıklı kentleşme' için imzalar atıldı
    23 Haziran 2022 - 12:47 - Güncelleme: 23 Haziran 2022 - 12:48

    Konak Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İzmir Şubesi, Konak için sağlıklı yapılaşma, sağlıklı bir gelecek vizyonuyla bir araya geldi. Konak Belediye Başkanlığı'nda gerçekleştirilen iş birliği protokolü imza törenine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Özhan Kaynarca, belediye bürokratlarıyla oda yöneticileri katıldı.

    Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yapılan sözleşmenin Konak'a ve Konaklılara hayırlı olmasını diledi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren kentsel dönüşümde önemli adımlar atıp, kısa sürede Gültepe ve Beştepeler planlarını hazırladıklarını belirten Başkan Başkan Batur, Konak halkının sağlıklı binalarda oturması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Başkan Batur, "Önceliğimiz kentsel dönüşüm. Özellikle Gültepe ve Beştepeler bölgelerinin acilen yenilenmeye ihtiyacı var. Şehir Plancıları Odası'nın itirazı ile mahkeme Gültepe Planları'nı iptal etmişti. Büyükşehir Belediyemizin bürokratlarıyla birlikte hemen mahkemenin gerekçelerini ortadan kaldıracak şekilde yeniden bir planlama çalışmasına başlamıştık. Yasal sorunları ortadan kaldıracak düzeltmeler de yapıldı. Geçtiğimiz hafta belediye bürokratlarımız hem Mimarlar Odası'na hem Şehir Plancıları Odası'na sunumlarını yaptılar. Bu hafta içinde onlardan gelecek değerlendirmeleri aldıktan sonra hedefimiz Gültepe Planları'nı temmuz ayı Meclis gündemine getirmek. Gültepe ve Beştepeler bölgelerinde Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ile parselasyon planlarını yapacağız. Oda, belediye birlikteliği ile çok kısa sürede parselasyon planlarını bitireceğiz. Tüm bu çalışmalar çerçevesinde Harita ve Kadastro Mühendisleri Odamız ile yaptığımız bu iş birliğini çok önemsiyorum" diye konuştu.  

    Konuşmasının ardından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Özhan Kaynarca, iş birliği sözleşmesini imzaladı.

    (DHA)

     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum