• Reklam

Konak'ta iki mahalledeki cephe çalışması tarihi yapıları renklendirdi

İZMİR'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü tarafından Konak ilçesi Toraman ve Tuzcu mahallelerinde yapılan cephe iyileştirme projesi ile sokaklara renk geldi. Proje kapsamında yıpranmış ve tamir gereken tarihi yapıların cepheleri rehabilitasyon çalışması yapıldı.

Konak'ta iki mahalledeki cephe çalışması tarihi yapıları renklendirdi
03 Nisan 2023 - 20:50 - Güncelleme: 03 Nisan 2023 - 20:51

İzmir'in Konak ilçesi Toraman ve Tuzcu mahallelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü tarafından cephe iyileştirme projesi yapılıyor. Tarihi yapılarının bulunduğu bölgede cephe rehabilitasyon çalışması ile yıpranmış ve tamir gereken alanlar uzman ekiplerce onarım işlemleri gerçekleştiriyor. Her iki mahalle, İzmir'in eski yerleşim yerlerinde olması ve tarihi SİT bölgesinde kalması nedeniyle çalışmalar en ince detayına kadar incelenirken, şehir estetiğine, kültürel ve tarihi dokusuna uygun olarak cephe iyileştirme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

SOKAKLARIN YENİ SİLUETİ HAYRAN BIRAKIYOR

3 milyon 477 bin liralık cephe iyileştirme projesi kapsamında 831, 832, 833, 773 ve 774 sokaklardaki tarihi yapılarda onarım işlemi yapıldı. Sokakların bir bölümünün dik ve yokuş olması nedeniyle ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla merdivenler konulurken vatandaşların oturup dinlenmeleri için de banklar yerleştirildi. Cephe iyileştirme çalışmasıyla birlikte iki mahallede onarım yapılan tarihi binalar farklı renklere boyandı ve sokakların yeni silueti görenleri hayran bıraktı.

MAHALLE SAKİNİ ÇALIŞMADAN MEMNUN

Tuzcu Mahallesi'nde devam eden sokak iyileştirme çalışmasından çok memnun olduklarını belirten esnaf Selim Yenigün (55), "Burada oturuyorum ve 23 yıldır da burada bakkal dükkanı işletiyorum. İlk defa böyle bir çalışma yapılıyor. Bizim de binamızın dış cephesi ve brandalarını yaptılar. Çok güzel oldu. Yapılan çalışmadan çok memnunuz, devletimiz sağ olsun" dedi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum