• Reklam

Konak Sanathane'de Cumhuriyet Bayramı'na coşkulu kutlama

KONAK Belediyesi'nin Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi'nde düzenlediği Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliğinde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Mustafa Kemal Atatürk'ün ileri görüşlülüğüne vurgu yaparak, "Hiç şüphe yok ki Cumhuriyet, bu topraklarda gerçekleşen hayallerin en büyüğüdür. Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesiyle perçinlendiği Türkiye Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun" dedi.

Konak Sanathane'de Cumhuriyet Bayramı'na coşkulu kutlama
28 Ekim 2022 - 13:18 - Güncelleme: 28 Ekim 2022 - 13:21

Konak Belediyesi'nin bir haftaya yayılan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm hızıyla devam ederken, Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi'nde de kısa film gösterimi ve etkinlik düzenlendi.
Konukların Sanathane'nin yanındaki Basmane Semt Merkezinin tarihi avlusunda ağırlandığı etkinliğe ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'la birlikte Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçarslan, Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Demokrat Parti Konak İlçe Başkanı Ziya Bedir, Gelecek Partisi Konak İlçe Başkanı Önder Oktay, Deva Partisi Konak İlçe Başkanı Ali Rıza Uygur, Saadet Partisi Konak İlçe Başkanı Rıfat Yıldırım, Mardin Artuklu İlçe Başkanı Bülent Ecevit Olcay,  Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, şehit ve gazi dernekleri başkan ve temsilcileri, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile akademisyen ve sanatçılar katıldı. Cumhuriyet Bayramı'na özel düzenlenen etkinlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Recep Doğru ve yönetim kurulu üyesi Sertan Dal, Başkan Batur'a çiçek takdim etti. Etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yılına özel hazırlanan, Mustafa Kemal Atatürk'ün görüntülerinden oluşan kısa film gösterimi yapıldı. Filmin ardından tüm konuklar ellerindeki Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşını söyleyerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

BATUR: CUMHURİYET BU TOPRAKLARDA GERÇEKLEŞEN HAYALLERİN EN BÜYÜĞÜDÜR

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan etkinlikte konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet Bayramı'nı şu sözlerle kutladı:

"Herkes yakını görür, bazıları çok uzağı. Herkes bugünü ve yarını düşünür, bazıları ise yıllar sonrasını. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hep yıllar sonrasını düşünmüş. Bir ülkeyi işgalden bağımsızlığa, esaretten özgürlüğe ve saltanattan ulusal egemenliğe taşımış. Hiç şüphe yok ki Cumhuriyet, bu topraklarda gerçekleşen hayallerin en büyüğüdür. Onun 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesiyle perçinlendiği Türkiye Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun."

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Batur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ata'mızın bize emanet ettiği Cumhuriyete, O'nun ilkelerine,  her zaman sahip çıkan bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Bizler Atatürk'e ve Cumhuriyete her zaman bağlıyız ve bağlı olmaya devam edeceğiz. Bizim Mustafa Kemal sevgimiz yüreğimizden, hiçbir zaman gitmeyecek. Şu bilinmelidir ki, bizler olduğumuz sürece Cumhuriyeti unutturmaya, Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmaya da hiç kimsenin gücü yetmeyecek."

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR OLACAK'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu da Cumhuriyet coşkusuyla dolu konuşmasında "İzmir'in cesur ve aydınlık insanları tıpkı Hasan Tahsin'in ilk kurşunu attığı gibi, bugün de Cumhuriyeti korumaya ve kollamaya muktedir ve hazırdır. Kim ne derse desin, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" dedi.

Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ise konuşmasında, Cumhuriyetin toplumu oluşturan yurttaşların her birinin yüreğinde içselleştiğini söyledi.  Bu memleketin insanını özgür bireyler haline getiren sistemin Cumhuriyet olduğuna dikkat çeken Kaymakam Görgülüarslan, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli değil, bunun da ötesinde Türk devrim tarihinin en büyük çağdaşlaşma hareketidir. Ben Konak ilçesinde bir işçi ailesinin çocuğu olarak karşınızda kaymakam olarak bulunuyorsam, bu Cumhuriyetin ta kendisidir. Toplumda çeşitli roller edinmiş, katmanlar arasında görevlerini ifa eden her kesime baktığınızda, yeteneği, eğitimi, becerisiyle hak ederek gelmiş insanlar. Bütün bunlar Cumhuriyetin eseridir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum