Konak Belediye Meclisi

    Konak Belediye Meclisi toplantısından 'Taciz' iddiasına yanıt: komplo kuruldu!

    Konak Belediyesi, yılın ilk meclisini Abdül Batur başkanlığında Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

    Konak Belediye Meclisi toplantısından 'Taciz' iddiasına yanıt: komplo kuruldu!
    03 Ocak 2024 - 09:22 - Güncelleme: 03 Ocak 2024 - 12:53
    İzmir’de yılın ilk meclisini Konak gerçekleştirdi. Konak Belediye Meclisi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1’inci birleşimi Başkan Abdül Batur idaresinde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başkan Batur, 2023’ün meclis raporuna dikkat çekti. Meclis’te 25 oturumda 232 karar alındığını söyleyen Batur, 226 kararın oy birliği yalnızca 6’sının oy çokluğu olduğunu ifade ederek meclis üyelerine teşekkür etti. 


     
    Abdül Batur’un ‘oy birliği’ teşekkürlerinin ardından Konak Belediyesi’nin Aralık 2023’te yaptığı çalışmaların videosu, meclis üyelerine sunuldu. ‘Taciz’ iddiasının ardından CHP’den istifa eden Mehmet Şerif Demir, yılın ilk meclisinde gündem dışı konuşmalar kısmında sessizliğini bozdu. 
     
    "BU KONUYA GİRMEYE BİLE UTANIYORUM"
    Konak Belediye Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir, gündem dışı konuşmalar kısmında açıklamalarda bulundu. Hakkındaki taciz iddiaları sonrası hiçbir açıklama yapmadan partisinden istifa eden Demir, sessizliğini mecliste bozdu. ‘Partime zarar vermek istemiyorum’ ifadeleri ile istifa eden Demir, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıktığını aktardı.  Demir, “Çok ağır bir ameliyat geçirdim, aşağı yukarı 1,5 ay evimde dinlendim. Ameliyat ve hastane döneminde beni yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bana 3,5 aydır bir komplo kuruldu, ben bu konuyu ağzıma bile almaya utanıyorum. İftira nedeniyle 3,5 aydır aranızda yoktum. Kimseye güvenmesem bile yol arkadaşlarıma ve adalete güveniyorum. 29 Kasım itibariyle Menderes Cumhuriyet Savcılığı tarafından ‘kavuşturmaya yer yok’ dendi. Bundan sonra ne olur ne olmaz o adaletin ve yüce rabbimin bileceği iş” dedi.


     
    DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
    5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25. maddesine istinaden ‘Denetim Komisyonu’ seçildi. CHP Grubu, Nesrin İlkutlav, Ahmet Yıldız, Burhan Yılmaz, Hamit Mumcu’yu önerirken AK Parti Grubu ise İsmail Özen’i önerdi. Yapılan kapalı oylamada son denetim komisyonu seçildi. 


    SATIŞ YAPILACAK
    Konak’ta ilgili gündem Gürçeşme, Gültepe ve 2.Aziziye Mahallesi’nde hisse satışıydı. İlgili maddeler Hukuk Komisyonu, Kentsel Dönüşüm Komisyonu, İmar Komisyonu ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

    Maddelerin tamamı şu şekilde:

    İzmir İli, Konak İlçesi, Gürçeşme Mahallesi 43424 ada, 281,00 metrekare yüzölçümlü 15 parsel sayılı taşınmazdaki 81/281 hisseye karşılık gelen Belediyemize ait 81,00 m2.lik hissenin diğer hissedar adına satışı hakkında.

    İzmir İli, Konak İlçesi, Gültepe Mahallesi 142,50 m2 yüzölçümlü 4503 parsel sayılı taşınmazdaki 151/285 hisseye karşılık gelen Belediyemize ait 75,50 m2.lik hissenin diğer hissedar adına satışı hakkında.

    İzmir İli, Konak İlçesi, 2.Aziziye Mahallesi, 36496 ada, 150,00 m2 yüzölçümlü 1 parsel sayılı taşınmazdaki 6450/15000 hisseye karşılık gelen Belediyemize ait 64,50 m2.lik hissenin diğer hissedar adına satışı hakkında.


     
    SINIR ÇALIŞMASINA OY BİRLİĞİ
    Konak Belediyesi’nin 19 Mayıs, 2.Kadriye, Altıntaş, Atamer, Atilla, Cengiz Topel, Çankaya, Çınarlı, Çınartepe, Ferahlı, Göztepe, Güneşli, Güzelyalı, İsmet Paşa, Kılıç Reis, Lale, Mehmet Ali Akman, Mehmet Akif, Mehtap, Mersinli, Murat, Murat Reis, Piri Reis, Saygı, Ulubatlı ve Zafertepe Mahalleleri’ne ait sınır çalışmasının oybirliği ile uygun bulundu. 


    ŞADIRVANALTI GÜNDEMDE
    Konak Belediyesi Meclisi’nin gündemine Şadırvanaltı Camii de geldi. İlgili gündem maddesi şu şekilde:

    İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 25.01.2023 tarihli ve 15260 sayılı kararı doğrultusunda Konak Mahallesi, 269 Adada bulunan ve 1. grup korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli Şadırvanaltı Camii’nin 4. dönem restitüsyon etüdü kapsamında imar hattının düzeltilmesi ve ada içi farklı fonksiyon sınırının düzenlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı Değişikliği ve 1/500 ölçekli Yerleşim Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar -Kentsel Dönüşüm - Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonu raporu.



    MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA DEV DEVİR!
    Konak Belediyesi, Güney Mahallesi’nde dev taşınmazı 25 yıllığına oy birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı’na devretti. İlgili gündem maddesi şu şekilde:

    Mülkiyeti Belediyemize ait Güney Mahallesi 3652 ada 9.230,00 m2 yüzölçümlü 1 parsel sayılı taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğüne 25 yıl süre ile tahsis edilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Plan ve Bütçe Komisyonu raporu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum