Komşusunu ölümden vinciyle kurtardı

    Ümraniye'de bir binanın çatı katında çıkan yangında mahsur kalan şahıs, bir vatandaşa ait olan vinç yardımıyla kurtarıldı. Vatandaşın kurtarılma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

    Komşusunu ölümden vinciyle kurtardı
    13 Şubat 2021 - 15:03 - Güncelleme: 13 Şubat 2021 - 15:11

    Olay, Ümraniye Aşağı Dudullu Mahallesi Bostan Sokak'ta saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir binanın çatı katında ısınmak için yakılan soba yangına neden oldu. Çatı katında başlayan yangın kısa sürede büyüyerek alt kattaki daireye de sıçradı. Alevlerin yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

    Vinçle kurtarıldı

    O sırada dairede bulunan kuzenlerden 14 yaşındaki Mustafa çatıya çıkarken 16 yaşındaki Umut ise pencereden sarktı. Umut mahalle sakinlerinin açtığı battaniyeye atlayarak kurtulurken çatıda alevlerin etrafını sardığı Mustafa'yı kurtarmak için aynı sokakta oturan vinçli kamyon sahibi Yılmaz Ayhan yardıma koştu.

    Çocukların kurtarılma anını izleyen vatandaşlardan birinin "Al al kurban olduğum, çok şükür ya Rabbim" dediği duyuluyor.

    Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise binadaki vatandaşları tahliye ederek yangına müdahale etti. Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, dumandan zarar gören vatandaşlar hastaneye kaldırıldı.

    Öte yandan vatandaşın vinçle kurtarılma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum