• Reklam

"Kolonları kesilen apartmanda 50 kişi can verdi"

Asrın felaketinin ardından kentte enkaz başında bekleyen bir vatandaş 5 yakınını kaybettiği bina hakkında spor salonunun kolonları kestiği gerekçesini öne sürerek duygularını aktardı.

"Kolonları kesilen apartmanda 50 kişi can verdi"
17 Şubat 2023 - 12:46
38 bin kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından binlerce ev enkaza dönüştü.  Yıkımların ardından ortaya çıkan görüntüler şoke etti. Konuya ilişkin onlarca kişiye soruşturma açıldı.
Öte yandan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde de ciddi yıkıma yol açtı. Deprem nedeniyle ilçede yüzlerce bina yerle bir olurken, depremin şiddetine dayanamayarak yıkılan bazı binalarla ilgili şok bilgiler ortaya atıldı.

"Benim burada 5 tane canım gitti"
Nurdağı ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Gaziler Caddesi üzerinde yer alan 7 katlı İsmet Coşkun Apartmanı’nın kesilen kolonlar nedeniyle yıkıldığını ve yakınlarını kaybettiğini söyleyen Ahmet Yitmez şu ifadeleri kullandı: 
"Bu binada yaşayan 73 kişiden 50'si hayatını kaybetti. Benim ailem de ikinci katta yaşıyordu. Kayınbabam, baldızım ve 3 çocuğu burada hayatını kaybetti. Bu bina ile ilgili 2 kolonun kesildiği bize söylendi.

Yeni Haber Başlığı

Bina sahiplerine sorduk bu iddiayı ama yok dediler. Binanın altında spor salonu varmış ve bu salon için kolon kesilmiş. En kısa zamanda bu işin soruşturulmasını ve varsa sorumluların cezalandırılmasını istiyorum.

Yeni Haber Başlığı

Benim burada 5 tane canım gitti. Bu binada ölenler arasında polis, asker, öğretmen, işçi, yani her kesimden vatandaşımız vardı. Bu işin peşini bırakmasınlar, üstünü kapatmasınlar.
Söz konusu binada kolon kesildiği iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Yeni Haber Başlığı

YORUMLAR

  • 0 Yorum