• Reklam

Koca apartmandan sadece iki kişi kurtuldu!

Depremden etkilenen illerden biri olan Gaziantep'teki Emre Apartmanı'nın sorumlusu İstanbul'da yakayı ele verdi.

Koca apartmandan sadece iki kişi kurtuldu!
13 Şubat 2023 - 14:47
Büyük yıkıma, binlerce can kaybına neden olan afetin ardından arama-kurtarma çalışmaları başlatılırken, yetkililer de harekete geçti. Enkaz çalışmaları sırasında yıkılan binalardaki malzemeler, ihmalkarlıkları gözler önüne serdi.

22 daireden 2 kişi sağ çıktı
Depremin vurduğu illerden biri olan Gaziantep'teki 12 katlı Emre Apartmanı'ndan sadece 2 kişi sağ çıkarıldı. 22 daire ve 12 kattan oluşan binanın ''dönerek'' diye tabir edilen şekilde yıkıldığı, yıkılış şeklinin de kolon kesilme iddialarını desteklediği belirtildi.

Molozlar incelemeye alındı

Zemin katında bulunan banka tarafından binanın kolonlarından birinin kesildiği iddiasıyla şikayetçi olunan bina hakkında soruşturma başlatıldı.

Gece yürütülen çalışmalarda bina enkazından çıkarılan molozlar, savcılığın incelemesi için enkazın yanındaki boş alanlarda biriktirilmeye başlandı.

Gaziantep'te yıkılan binanın şantiye şefi Nazmi Tosun gözaltına alındı

Soruşturma başlatıldı

Bugüne kadar yıkılan binaların müteahhitleri tek tek yakalanırken, söz konusu apartmanın sorumlusu için de harekete geçildi.

Emre Apartmanı'nın şantiye şefi ve fenni mümessili olan Nazmi Tosun hakkında “Taksirle Ölüme Sebebiyet Verme ve İmar Kanuna Muhalefet” suçundan soruşturma açıldı.



Şantiye şefi yakalandı

Tosun’un yakalanması için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderilen talimat istikametinde harekete geçen polis, şüphelinin İstanbul'un Ümraniye ilçesinde olduğu bilgisine ulaştı. 



Zanlı, bu sabaha karşı düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü. Şantiye şefinin, ilerleyen saatlerde soruşturmanın yürütüldüğü Gaziantep’e sevk edileceği öğrenildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum