• Reklam

Kimler bakan oluyor? Elden ele dolaşan liste

Yeni kabine ve bakanlar ne zaman belli olacak sorusu, 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşen seçimlerin ardından Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte öne çıkan konu oldu.

Kimler bakan oluyor? Elden ele dolaşan liste
31 Mayıs 2023 - 00:56
Kabine ne zaman açıklanacak sorusu, seçim sonrası odak noktası oldu. YSK'nın açıkladığı kesin olmayan veriler çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık yüzde 52.18'lik bir oy ile cumhurbaşkanı seçildi. Geçtiğimiz aylarda kabinede değişiklik sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki süreçte yeni kabine için açıklamada bulunacak. Peki, yeni kabine ne zaman belli olacak? İşte, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan yeni kabineye yönelik önemli sözler:

KABİNE CUMARTESİ Mİ AÇIKLANACAK?

"İsim kompozisyonu her şekilde olabilir. Yeni millette karşılığı olan, Türkiye Yüzyılı'na yakışır genç dinamik bir Kabine kuracağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Şimşek bu sürece makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde daha da şekillenir. Kabinede olur olmaz ama Mehmet bey bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek."

ÇELİK'TEN YENİ KABİNE AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik yeni kabine ile ilgili, "YSK milletvekilliği kesin sonuçlarını açıkladı. 3 gün içinde yemin olacak. Cumhurbaşkanlığı kesin sonuçlarını da beklememiz gerekiyor. Yemin töreni ve kabine ondan sonra belirlenecek. Birçok devlet başkanı gelmek istiyor. Liste şekilleniyor." dedi.

İŞTE ELDEN ELE DOLAŞAN LİSTE



BAKANLAR KURULU TAMAMEN DEĞİŞİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi cumartesi günü açıklaması beklenirken, kulis haberine göre; kabinenin tamamen değişeceği söyleniyor.
Hande Fırat'ın moderatörlüğünde CNN Türk ekranlarında yayınlanan Gece Görüşü programında, yeni kabinede yer alacak sürpriz isimler tartışılırken konuklardan gazeteci Melik Yiğitel kulis bilgilerini aktardı. Yiğitel, "Bana gelen bilgiye göre Mehmet Şimşek kabinede kesin yer alacak. Necdet Ünüvar'ın Sağlık Bakanlığı için düşünülebileceği söyleniyor. İbrahim Kalın'ın kabinede olabileceği söyleniyor. Ticaret Bakanlığı'nda iş dünyasından gelen bir ismin tercih edilebileceği söyleniyor. Meslek odaları ilişkisi iyi olan bir ismin tercih edilebileceği söyleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı için Fatih Şahin'in ismi öne çıkıyor. Kabine'den sonra yerel Seçim çalışması olacak. Cumhurbaşkanı bakanları sahaya indirecek" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum