Kılıçdaroğlu temel atmıştı! O metro ihalesi iptal

    Kent tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu’nda ihale şoku yaşanıyor. İzmir 4.İdare Mahkemesi ihale için iptal kararı verdi. Karar kent gündemine damga vururken, Nurol İnşaat ve Yapı Merkezi ortaklığının avukatı Volkan Sırabaşı önemli açıklamalarda bulundu. Kararı detaylandıran Avukat Volkan Sırabaşı süreç hakkında da bilgilendirme yaptı.

    Kılıçdaroğlu temel atmıştı! O metro ihalesi iptal
    15 Mart 2022 - 13:00 - Güncelleme: 15 Mart 2022 - 13:09

    İzmir kent tarihinin en büyük yatırımı olan ve temeli 14 Şubat günü görkemli bir törenle atılan Buca Metrosu’nda ihale kararı şoku yaşanıyor. 

    Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. tarafından 3 milyar 921 408 bin liralık teklifle kazanılan ihale 3 milyar 392 milyon 950 bin 495 lira ile en düşük teklifi veren Nurol İnşaat ve Yapı Merkezi İnşaat Sanayi A.Ş. ortaklığı tarafından yargıya taşınmıştı. 

    Dosyayı inceleyen İzmir 4.İdare Mahkemesi ihale için iptal kararı verdi. Karar kent gündemine damga vururken, Nurol İnşaat ve Yapı Merkezi ortaklığının avukatı Volkan Sırabaşı önemli açıklamalarda bulundu. 

    Kararı detaylandıran Avukat Volkan Sırabaşı süreç hakkında da bilgilendirmede bulundu. 

    'MAHKEME MEVZUATA AYKIRI' DEDİ! 
    Sırabaşı, “Müvekkillerim adına açtığım davada İzmir 4. İdare Mahkemesi ihale komisyon kararının iptaline hükmetti. İhalenin kendi mevzuatına uygun yapılmadığına hükmetti. ‘Biz müvekkillerimizin değerlendirme dışı bırakılması hukuka aykırıdır’ şeklinde bir dava açtık ve mahkemede mevzuata aykırılığa hükmetti” dedi. 

    TEMYİZ SÜRECİ İŞLEYECEK 
    Süreç hakkında da konuşan Sırabaşı, “Söz konusu karar dün taraflara tebliğ edildi. Şimdi Danıştay’a temyizin söz konusu olacağı 15 günlük bir yasal süre var. Davalı idare tabi kararı temyiz edebilir. Kararı ben de hukuki olarak inceleyeceğim” diye konuştu. 

    SÖZLEŞME UYGULANAMAZ! 
    Sırabaşı ayrıca, “İhalenin yapıldığı işlemler başa dönmüştür. Yapılan sözleşme de şu an uygulanamaz. Sözleşme şu an yok hükmündedir zaten” diyerek işleyen yargı sürecinde Buca Metrosu inşaatının duracağının da altını çizdi. 

    DANIŞTAY'IN KARARI KESİN KARAR OLACAK
    Nurol İnşaat ve Yapı Merkezi ortaklığını avukatı son olarak dosyanın ivedi yargılama usulüne tabi olduğunu ifade ederek, “Danıştay’ın kararı kesin bir karar olarak ortaya çıkacak. Artık son karar Danıştay’ın olacak” dedi. 

    SÜREÇTE NELER YAŞANMIŞTI? 
    6 Eylül 2021 günü yapılan Buca Metrosu ihalesinde 8 firma teklif sundu. Buca Metrosu yapımı için en düşük teklifi 3 milyar 392 milyon 950 bin TL ile Yapı Merkezi – Nurol İş Ortaklığı verdi. İkinci en düşük teklif ise 3 milyar 921 milyon 408 bin TL ile Gülermak Ağır Sanayi İnşaat’tan geldi. 

    Süreci Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yürüten Büyükşehir Belediyesi ihale komisyonu bu kurumdan gelen raporlar doğrultusunda 6 Aralık 2021 günü ihalenin Gülermak’a verilmesi kararını aldı. 

    Büyükşehir Belediyesi 6 Ocak 2022 günü Gülermak ile sözleşme imzalarken, Buca Metrosu 14 Şubat günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla gerçekleşen görkemli törende atılan temelle yola çıktı. 


    YORUMLAR

    • 0 Yorum