Kılıçdaroğlu'na 'esnaf' önerileri

    Sanayici-yazar Tahsin Güzel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun esnaf bakanlığı kuracağını açıklaması üzerine bir yazı kaleme aldı. İşte oyazı...

    Kılıçdaroğlu'na 'esnaf' önerileri
    03 Aralık 2020 - 18:49
    CHP’NİN ESNAF KARNESİ

    Kim olursa olsun esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici konuşur, yazar ve çalışır ise benim nazarımda en muteber insan odur. 
    Hele ki şu zamanda…


    Lakin, esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici konuşmalar yapan, yazılar yazan ve çalışanlar bunları yaparlarken samimi olacaklar ve aşağıda yazdıklarımdan sonra aynaya bakıp, tekrar konuşacaklar.
    Öyle işkembe-i kübradan sallamayacaklar.

    Konu şu:
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında esnaf ve sanatkara seslendi, onları koruyucu ve destekleyici ifadeler kullandı.
    Bir an öğretmenlere yaftaladığı gibi,“Hâlâ iktidarın peşinde giden esnaf ve sanatkâr varsa, kimse kusura bakmasın, ben ona esnaf ve sanatkâr demem. Esnaf ve sanatkâr, iradesini pazarlayan kişi değildir” diyeceğini bekledim ama demedi.
    Gerçi AK Parti’ye oy verdiler diye esnafa sitem etmişti.
    “Aynı şey esnafta da var. Mahvolduk, kapatıyorum' diyor. Oyu sen verdin, sen iktidara getirdin” demişti.

    İyi de sana oy verelim, seni iktidar yapalım desek sen gidip Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ve Muharrem İnce’yi aday gösteriyorsun, kendin neden aday olmuyorsun?
    Aday oldun da seçmediler mi?

    Esnafa, öğretmene, seçmene kızacağına kendine bak önce… 

    Gelelim CHP’nin esnaf karnesine…

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin bu haftaki grup toplantısında CHP esnafın kendisini yalnız ve sahipsiz hissettiğini savunarak, "Esnaf kardeşimiz Ahi Evran Ocağı'ndan gelir. Ciddi bir kültür derinliği vardır. Bunun sonucudur ki Anayasa'mız esnaf ve sanatkâr için özel bir düzenleme yapmış. Bakın, sanayici için yok ama esnaf ve sanatkarımız için özel bir düzenleme yapmış. Anayasa Madde 173. 'Devlet, esnaf ve sanatkarları koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır.' diyor, 'Alabilir.' demiyor. Pandemi döneminde sizi korudu, destekledi mi? Hayır. Anayasa'yı ihlal etti, Anayasa'nın gereğini yapmadı. Kendini hiç sahipsiz hissetme, umutsuzluğa da kapılma. Bu devran değişecek. Esnaf Bakanlığı kurduğumuz zaman derdini anlatacak, sorunu çözecek bir bakan bulacaksın" dedi.

    İşte dedim, bu konu tam benim konum…
    Aklıma kimler gelmedi ki! Derviş Günday, Mehmet Ali Susam, Zekeriya Mutlu…Gelin önce Derviş Günday’dan başlayalım.

    Bu zat esnaf ve sanatkarın en üst kuruluşu olan TESK’ te genel başkanlık yaptığı sırada CHP’den milletvekili seçildi.
    Peki, TBMM çatısında iken esnaf ve sanatkâr için neler yaptı, nelerini savundu, hangi sıkıntılarını kürsüden dillendirdi?

    Hiçbir şey!
    Evet, hiçbir şey!

    Herkes bekledi (ki normal olan da bu) Günday, esnaf ve sanatkarın sorunlarının ele alındığı TBMM Bilim, Sanayi ve Teknoloji Komisyonu’nda görev alacak. Hayır öyle olmadı.
    28 Şubat Postmodern darbesinin silahsız kuvveti olan bu şahıs gitti, Milli Savunma Komisyonu’nda görev aldı.

    Ey Kılıçdaroğlu! Esnaf Bakanlığı kursan ne, kurmasan ne?
    Senin partinin milletvekili Günday'ın 1992 yılında kendisini, sonraki yıllarda da yakın arkadaşlarını sanki oda çalışanıymış gibi göstererek emekli ettiğini, bu ortaya çıkınca da emekliliğinin iptal edildiğini bilmiyor musun? Günday ve onun gibilerini mi bakan yapacaksın?

    Daha dur bitmedi…

    Ya diğer CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam?

    Mehmet Ali Susam’ın kendisi vergi rekortmeni olurken yöneticisi ve sermayedarları arasında yer aldığı ANMASAN, ESBİR, BESAŞ, ANMASAN MADENCİLİK, TÜTSAB şirketlerindeki hülleli hisse satışıyla bu şirketleri batırdığına dair zat-i alinize dosya göndermedim mi? SPK’nın bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu, mahkemenin devam ettiğini yazmadım mı?

    Ticari herhangi bir faaliyetleri olmadıkları, kanunların arkasından dolanarak seçilip yıllarca koltuğa yapışan, yöneticiliği gelir kapısı yapmış ve neredeyse teneşire kadar başkanlık yapanlara dur demek için hazırlanan kanun maddesini iptal için Anayasa mahkemesine koşan da yine sizin partiniz değil mi?
    Esnafı böyle mi düşünüyorsunuz?

    Partiniz iktidar olur ise Mehmet Ali Susam’ı Esnaf Bakanı, Derviş Günday’ı Onursal Esnaf Bakanı, Zekeriya Mutlu’yu da bakan yardımcısı yaparsınız.
    Birisi nasıl usulsüz emekli olunduğunu, diğer ikisi kasası para dolu şirketlerin içerisinin nasıl boşaltılacağını ayrıca, esnaf kan ağlarken nasıl vergi rekortmeni olunacağını anlatır. Esnaf da refaha erer.

    CHP’nin arka bahçesi olan ve parti mensuplarınızla aynı dili konuşan bazı sivil toplum örgütleri gibi esnaf teşkilatlarının söz konusu baronlarıyla ilgili bilgi ve belge isterseniz tekrar gönderebilirim. Promosyon olarak da BESAŞ SAADET ZİNCİRİ adında yazılmış on bin sayfa bir kitap hediye edebilirim.
    Kurulacak esnaf bakanlığına rehber olur…

    YORUMLAR

    • 0 Yorum