Kılıçdaroğlu, 6'lı masaya kendi adını verecek

    2 Mart'ta toplanacak 6'lı masa liderleri cumhurbaşkanı adayı konusunu ele alacak. CHP'den tam yetki alan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi adını masaya söylemesi beklenirken, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "gönlümüzdeki aday genel başkanımızdır" dedi.

    Kılıçdaroğlu, 6'lı masaya kendi adını verecek
    27 Şubat 2023 - 11:25
    14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimin ertelenmesi konusu bir süre gündemde kalsa da iktidardan bu konuda bir adım gelmedi. Diğer yandan muhalefette ise seçim hazırlığı sürüyor.
    Adayını henüz belirleyemeyen Millet İttifakı'nda CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi. Dün olağanüstü toplanan parti yönetimi, Kılıçdaroğlu'nun 6'lı masa toplantılarında aday belirlemede tam yetkili olduğunu halka duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ağır bastığı süreçte 2 Mart, 6 masa toplantılarının 12'ncisine sahne olacak. Kılıçdaroğlu masaya tam yetkili olarak gelecek.

    Kılıçdaroğlu 'aday benim' diyecek
    Toplantı öncesinde CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhuriyet'ten İklim Öngel'e konuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun masada kendi ismini söylemesi beklenirken Öztrak da bunun ilk sinyallerini verdi.

    CHP Sözcüsü şöyle konuştu:
    "Parti Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, bundan sonra yürütülecek tüm süreçlerde, genel Başkanımıza oy birliğiyle tam yetki verdi. Böylece partimiz genel başkanımızla birlikte olduğunu bir kez daha vurguladı.
    Cumhuriyet Halk Partililerin gönlündeki aday genel başkanımızdır. Ama daha önce söylediğim gibi adayı belirleme yetkisi Millet İttifakı liderlerindedir."

    "Gönlümüzdeki aday Kılıçdaroğlu"
    Öztrak, CHP'lilerin gönlünde aday olarak Kılıçdaroğlu'nun geçtiğini belirtirken , Kılıçdaroğlu da muhalif kesimde adı adaylık için ön planda olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önlerine set çekmişti. CHP lideri, Ankara ve İstanbul'un önemli olduğunu, bu iki başkanın görevlerine devam etmesi gerektiğini sık sık dile getirmişti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum