Kıbrıs'a seyahat etmek isteyenler için gezi rehberi

    Resmiyette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bilinse de “Yavru Vatan” olarak anılan Kıbrıs, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez rotaları arasında yer alır.

    Kıbrıs'a seyahat etmek isteyenler için gezi rehberi
    15 Ekim 2021 - 16:42

    Resmiyette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bilinse de “Yavru Vatan” olarak anılan Kıbrıs, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez rotaları arasında yer alır. Eğlencenin ve tatilin tadını çıkarmak isteyenlerin tercihi olan Kıbrıs, sadece güneşi ve deniziyle değil; tarih kokan sokaklarıyla da görenleri kendine hayran bırakmayı başarır. Tarihi dokusunu yitirmeyen değerli yapılarıyla gezginlerin ilgi odağı olan Yavru Vatan, deniz tatili yapmak isteyen gezginler tarafından tercih edildiği gibi tarihe meraklı olan gezi tutkunlarının da favorisidir. Peki, Kıbrıs’a ne zaman gidilir? Kuzey Kıbrıs’a gitmeden önce bilinmesi gerekenler nelerdir? Kıbrıs uçak bileti fiyatları nedir? Kıbrıs’ta nerede kalınır? Kıbrıs’ın popüler lezzetleri nelerdir? Kıbrıs’ta mutlaka gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, Kıbrıs’a seyahat edecek gezginlerin mutlaka bilmesi gereken detaylar…

    Kıbrıs’a Ne Zaman Gidilir?
    Kıbrıs, yılın her mevsimi pek çok turist ağırlayan ülkeler arasında yer alır. Ülkemizin güneyinde yer alan tatil yöreleri gibi Akdeniz iklimine sahip olan Kıbrıs’ta, yıl boyunca hava sıcaklıkları belirli bir seviyenin üzerindedir. Kurak bir iklime sahip olan Kuzey Kıbrıs’ta yazlar daha canlı geçer. Ülkedeki en sıcak aylar temmuz ve ağustos aylarıdır. 40 derecenin görülebildiği temmuz ve ağustos ayları, deniz turizminin en aktif olarak tercih edildiği dönemlerdir. Kış aylarında daha ılıman bir iklime sahip olan Yavru Vatan’da, yıllık ortalama sıcaklığın 19 derece olduğu bilinir. Tatil denildiği zaman yaz sıcağını hatırlayanlar Kıbrıs’ı temmuz ve ağustos aylarında ziyaret edebilir. Fakat bunaltıcı sıcaklardan hoşlanmayan gezginler için eylül, ekim ve mayıs, haziran gibi dönemler ideal dönemlerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sonbahar aylarının ortalarına kadar deniz suyu sıcaklığı yüksek seviyelerdedir. Güncel Kıbrıs uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgiye Pegasus’un internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

    Kuzey Kıbrıs’a Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

    Kıbrıs’a seyahat edecek olan gezginlerin öncesinde bilmeleri ve dikkat etmeleri gereken belli detaylar bulunur. Kuzey Kıbrıs’ta, ülkemizin aksine trafik soldan akar ve araçların direksiyonları sağ tarafta yer alır. Kıbrıs’ı araç kiralayarak keşfetmek isteyen gezginler için bu oldukça önemli bir detaydır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gezginler Kıbrıs’a kimlikleriyle giriş yapabilmektedir. Fakat ehliyet gibi belgeler geçerli değildir. Kuzey Kıbrıs’tan, Kıbrıs Rum Kesimi’ne Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları geçiş yapamazlar.

    Kuzey Kıbrıs’ta Nerede Kalınır?
    Genellikle yaz turizmi denildiğinde akıllara gelen Kıbrıs, her mevsim koşullarına uygun kalınabilecek farklı lokasyonlara sahiptir. Kıbrıs’ın büyük şehirleri arasında yer alan Girne ve Lefkoşa’da gezginlerin konaklayabilecekleri birçok otel ve tatil köyü yer alır. Herkesin bütçesine uygun konaklayabileceği bir yer bulabildiği Kıbrıs’ta; ultra lüks otellerden butik pansiyonlara kadar pek çok seçenek bulunur. Yaz tatili planı yapmak isteyen gezginler, Girne ve Lefkoşa’da denizle iç içe olabilecekleri seçenekleri değerlendirebilirler.


    Kıbrıs’ın Popüler Lezzetleri Nelerdir?
    Klasik Türk mutfağının izlerini taşıyan Kıbrıs mutfağı, Akdeniz lezzetleri ve Rum esintileriyle hafızalara kazınmayı başarır. Kıbrıs yemek kültürünün vazgeçilmez ve sembolik isimlerinin başında hellim peyniri yer alır. Kıbrıs peyniri olarak da bilinen hellim peyniri, Kıbrıs’ta birçok lezzette adından söz ettirir. Hellim peynirinin yanı sıra, Kıbrıs’ın başlıca popüler lezzetlerini; şeftali kebabı, Kıbrıs köftesi ve mantı olacak olacak sıralamak mümkün. Kıbrıs’ı ziyaret eden gezginlerin mutlaka tatması gereken lezzetler arasında piruhi de yer alır.


    Kıbrıs’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken Adresler

    Kıbrıs’a seyahat eden gezi tutkunlarının görmeden dönmemeleri gereken belli başlı lokasyonlar vardır. İşte, Kıbrıs’ta mutlaka gezilmesi gereken başlıca yerler;

    - Lefkoşa: Kuzey Kıbrıs’ın en büyük şehri olan Lefkoşa, gezginlerin mutlaka görmeleri gereken adreslerin başında yer alır. Tarihi birçok yapıya ev sahipliği yapan Lefkoşa, kültürel açıdan da oldukça zengin bir şehirdir. Her ne kadar adıyla kafa karışıklığına neden olsa da, Girne Kalesi Girne’de değil Lefkoşa’da yer alır. Venedikliler tarafından inşa edilen Venedik Sütunu’da Lefkoşa’da gezginlerin en çok ziyaret ettiği bir diğer adrestir. Selimiye Camii ve Machairas Manastırı da, Lefkoşa’da gezilmesi gereken adresler arasında yer alır.
    - Girne: Girne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde eğlence ve yaz turizminin merkezi olarak kabul edilir. Gezginlere tarihi ve kültürel açıdan zengin bir gezi deneyimi vaadeden Girne’de; Girne Kalesi, Batık Gemi Müzesi, Boğaz Şehitliği, Ağa Cafer Paşa Camii görülmesi gereken başlıca gezi noktaları arasında yer alır.

    - Gazimağusa: Kıbrıs’ın sevilen alternatif rotalarından birisi de Gazimağusa’dır. Kıbrıs’ın doğusunda yer alan bu şehir, bir liman kentidir.  Lala Mustafa Paşa Cami (Aziz Nicholas Katedrali), St. Barnabas Manastırı, Namık Kemal Zİndanı ve Müzesi, İkiz Kiliseler, tarihi Mağusa Surları Gazimağusa’da gezilebilecek başlıca adreslerdir.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum