Kermesin geliri SMA hastası Duru bebeğe

    MANİSA'nın Salihli ilçesinde yaşayan Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası 2 yaşındaki Duru Sağlık'ın 'Zolgensma' gen tedavisi olabilmesi amacıyla, Valilik'ten alınan izinle başlatılan yardım kampanyası için kermes düzenlendi.

    Kermesin geliri SMA hastası Duru bebeğe
    16 Mart 2022 - 15:15 - Güncelleme: 16 Mart 2022 - 15:16

    Salihli ilçesinde yaşayan ev kadını Hatice Sağlık (46) ile fabrika işçisi Mehmet Ali Sağlık (44) çiftinin, 2 yaşındaki kızları Duru Sağlık'a henüz 6 aylıkken SMA Tip 1, teşhisi konuldu. Ailesi, Avrupa ve ABD'de tek doz olarak uygulanan 'Zolgensma' gen tedavisi için yardım kampanyası başlattı. Manisa Valiliği tarafından resmi izin verilen kampanya için gönüllülerden oluşan bir grup, Duru bebeğin sağlığına kavuşabilmesi için gereken bağış miktarını toplamak amacıyla etkinlik yapmayı sürdürüyor.  Alaşehir Kaymakamlığı, Alaşehir Belediye Başkanlığı, STK'lar ve siyasi partiler başta olmak üzere verilen destek kapsamında çok sayıda dernek ve kooperatifin de katılımıyla Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda kermes düzenlendi. Duru bebek için düzenlenen kermesi, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun ve eşi Prof. Dr. Duygu Uçgun da ziyaret etti. Kermesten elde edilen gelir Duru bebek için valilik tarafından açılan banka hesabına yatırılırken, tedavisinin tamamlanabilmesi için yaklaşık 20 milyon liraya daha ihtiyaç olduğu belirtildi.

    'ELBET BİR GÜN GÜNEŞ BİZİM İÇİN DE DOĞACAK'

    Kızının bir an önce tedavi alması için düzenlenen etkinliklerden elde edilen gelirlerin önemini vurgulayan anne Hatice Sağlık"Biz koşup oynamak istiyoruz, parka gitmek istiyoruz. Bir yeri acıyacak diye kızımı sağlıklı bir şekilde kucağıma alamıyorum. Kızımı hiç kucağıma alamadım biliyor musunuz? Duru da kucağıma gelmek istiyor ama canının yanmasından korkuyorum.

    Kafasını sabit tutamıyor. Sağlığına kavuşması için hayırseverlerden destek bekliyorum. Bizim karşılama ihtimalimiz olmayan bir para söz konusu. Ben kızıma bir söz verdim. Elbet bir gün güneş bizim için de doğacak" diye konuştu. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum