• Reklam

Kermesin geliri SAĞKAL'a

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyal Sorumluluk Kulübü, farklı şehirlerden tedavi için İzmir'e gelen hastalar ve onların yakınları için birçok proje gerçekleştiren Sağlıkta Kalite Derneği'nin (SAĞKAL) yararına yılbaşı kermesi düzenledi. SAĞKAL gönüllüleri, tarafından hazırlanan atkı, bere ve biblo ve çeşitli ev eşyaları gibi el emeği birçok ürün satıldığı kermesin geliri, SAĞKAL'a bağışlandı.

Kermesin geliri SAĞKAL'a
27 Aralık 2021 - 12:57 - Güncelleme: 27 Aralık 2021 - 12:59

İEÜ Sosyal Sorumluluk Kulübü, 2018 yılında İEÜ Meslek Yüksekokulu bünyesinde kuruldu. Kulüp, diğer bölümlerde okuyan öğrencilerin de desteğiyle büyüyerek üniversite geneline yayıldı. Bugüne kadar yaşlılar, engelliler ve dezavantajlı bölgelerdeki çocuklar için birçok çalışma gerçekleştiren İEÜ Sosyal Sorumluluk Kulübü, çok sayıda kişinin hayatına dokundu. Çeşitli etkinliklerle kendilerine fon da yaratan kulüp, toplumun farklı kesimleri için de umut oldu. İEÜ Sosyal Sorumluluk Kulübü, farklı şehirlerden tedavi için İzmir'e gelen hastalar ve onların yakınları için birçok proje gerçekleştiren SAĞKAL yararına yılbaşı kermesi düzenledi. SAĞKAL gönüllüleri, tarafından hazırlanan el emeği ürünler, kampus içerisinde gün boyu satıldı. Ev eşyası, atkı, bere ve biblo gibi birbirinden özel 300'ü aşkın ürün, İEÜ'lü öğrenci ve akademisyenlerin büyük ilgisini çekti. Kermesten elde edilen tüm gelir; şehir dışından gelerek meme kanseri ile mücadele eden kadınları ve onların yakınlarını, kurdukları Umut Evleri'nde ücretsiz konuk eden, ayrıca psikososyal destek de veren SAĞKAL'a bağışlandı.

250 KADINA, 10 BİN 500 GECE KONAKLAMA

İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, SAĞKAL'ın çalışmalarını çok önemsediklerini söyledi. Dernek Başkanı Cüneyt Tuğrul'u 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde üniversitede konuk ettiklerini, bu esnada derneğin çalışmaları hakkında da detaylı bilgi aldıklarını dile getiren Önder, "SAĞKAL'ın, Balçova ve Kahramanlar'da iki Umut Evi bulunuyor. Üçüncü Umut Evi'nin de Bornova'ya açılması planlanıyor. Dernek, şimdiye kadar şehir dışından tedavi için İzmir'e gelen 250 kadına, 10 bin 500 gece konaklama hizmeti sunmuş. Bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Hastalar ve onların yakınları için yapılan bu tarz çalışmaların devamlılığı için genç kuşakların yetişmesi, gönüllü de olsa derneğin bir parçası haline gelmesi lazım. Öğrencilerimiz de düzenlediği kermesle bu açıdan önemli bir farkındalık oluşturdu" dedi.

PROJELER DEVAM EDECEK

İEÜ Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencisi, Sosyal Sorumluluk Kulübü Başkanı Simay Çöldür ise önümüzdeki dönemde de bu tarz projelerin içinde yer almayı sürdüreceklerini belirtip, "Üniversitemizdeki öğrenci arkadaşlarımızla birlikte güçlü bir sinerji oluşturduk. Derslerimizin dışındaki zamanlarda sıklıkla bir araya geliyor, hayata geçirmeyi düşündüğümüz projeleri görüşüyoruz. Akademisyenlerimiz de bize destek oluyor. Kulübümüzün danışman akademisyeni Fatma Esra Uz. O da bize her anlamda büyük destek sağladı, hep yanımızda oldu. Bu noktada üniversitemizde güçlü bir enerji yarattığımızı söyleyebilirim. SAĞKAL, bugüne kadar yaptığı çalışmalarla kendini kanıtladı. Kadınlarda en çok görülen kanser türü olan meme kanserinin farkındalığına ilişkin çok sayıda çalışma gerçekleştirdi. Bir nebze de olsa onlara destek olabilmek, beni ve tüm arkadaşlarımı mutlu etti" diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum